skip to main |
skip to sidebar
Pećnicu zagrijati na 175 °C. Dno kalupa od torte (26 cm) namazati
maslacem i posuti brašnom. 20 dag čokolade narezati na manje komade i na
pari rastopiti. Ostaviti malo da se ohladi. Jaja odvojiti bjelanjke od
žumanjaka. 15 dag maslaca (sobne temperature), šećer, vanilija šećer i
malo soli kremasto izraditi. Žumanjke dodati i izmiješati. Zatim
miješajući polako dodavati ohlađenu čokoladu. 15 dag brašna i 1 žličicu
praška za pecivo izmiješati. Bjelanjke s malo soli čvrsto izraditi. Na
kraju umiješati 3 žlice šećera u prahu. 1/3 bjelanjaka zajedno s brašnom
dodati smjesi od žumanjaka i mikserom na najnižoj brzini
izmiješati.
Ostatak snijega dodati smjesi i metlicom za snijeg (ne mikserom! ) i
oprezno izmiješati.
Staviti u kalup, izravnati i peći u zagrijanoj pećnici 35 – 40
minuta. Nakon 25 minuta pečenja, prekriti tijesto papirom za pečenje, da
ne dobije smeđu boju. Pečen biskvit ostaviti u kalupu, u ugašenoj,
otvorenoj pećnici oko 15 minuta. Zatim izvaditi iz pećnice i ostaviti da
se potpuno ohladi. Hladan biskvit 2 puta vodoravno prerezati. Nougat
masu narezati i na pari zajedno s slatkim vrhnjem rastopiti. Skloniti s
pare i ostaviti oko 30 minuta da se hladi.
Jedan biskvit staviti na tanjur, oko njega obruč kalupa, preliti s 3 –
4 žlice sirupa od čokolade, namazati rastopljenom nougat masom i
staviti oko 1/2 sata u hladnjak. Zatim položiti drugi biskvit, preliti
sirupom od čokolade, namazati s 20 dag marmelade, te prekriti 3
biskvitom koji prelijemo sirupom od čokolade i tortu namažemo s ostatkom
zagrijane marmelade. 20 dag čokolade, ulje i vrhnje na pari rastopiti.
Tortu namazati izvana čokoladom, posuti (po želji kakaom) i ukrasiti
čokoladnim cvjetovima i čokoladicama.
Sastojci
Tijesto:
- 8 jaja
- 15 dag maslaca
- 15 dag šećera
- 1 vrećica vanilija šećera
- malo soli
- 20 dag čokolade
- 15 dag brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 3 žlice (3 dag) šećera u prahu
Preljev:
- 12 - 15 žlica sirupa od čokolade (za koktele) ili čokoladnog mlijeka
Krema:
- 40 dag Nougat mase (čvrste)
- 50 ml slatkog vrhnja
- 40 dag marmelade od dunja ili ribizla
Premaz:
- 20 dag čokolade za kuhanje
- 60 ml slatkog vrhnja
- 1 žlica ulja
Ukraš
avanje:
- kakao prah
- 1 pakovanje kreme za dekoriranje (15 dag)
- male mini čokoladice
0 komentari:
Objavi komentar