RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Bečka torta


 

Priprema

Pećnicu zagrijati na 175 °C. Dno kalupa od torte (26 cm) namazati maslacem i posuti brašnom. 20 dag čokolade narezati na manje komade i na pari rastopiti. Ostaviti malo da se ohladi. Jaja odvojiti bjelanjke od žumanjaka. 15 dag maslaca (sobne temperature), šećer, vanilija šećer i malo soli kremasto izraditi. Žumanjke dodati i izmiješati. Zatim miješajući polako dodavati ohlađenu čokoladu. 15 dag brašna i 1 žličicu praška za pecivo izmiješati. Bjelanjke s malo soli čvrsto izraditi. Na kraju umiješati 3 žlice šećera u prahu. 1/3 bjelanjaka zajedno s brašnom dodati smjesi od žumanjaka i mikserom na najnižoj brzini izmiješati. Ostatak snijega dodati smjesi i metlicom za snijeg (ne mikserom! ) i oprezno izmiješati.
Staviti u kalup, izravnati i peći u zagrijanoj pećnici 35 – 40 minuta. Nakon 25 minuta pečenja, prekriti tijesto papirom za pečenje, da ne dobije smeđu boju. Pečen biskvit ostaviti u kalupu, u ugašenoj, otvorenoj pećnici oko 15 minuta. Zatim izvaditi iz pećnice i ostaviti da se potpuno ohladi. Hladan biskvit 2 puta vodoravno prerezati. Nougat masu narezati i na pari zajedno s slatkim vrhnjem rastopiti. Skloniti s pare i ostaviti oko 30 minuta da se hladi.
Jedan biskvit staviti na tanjur, oko njega obruč kalupa, preliti s 3 – 4 žlice sirupa od čokolade, namazati rastopljenom nougat masom i staviti oko 1/2 sata u hladnjak. Zatim položiti drugi biskvit, preliti sirupom od čokolade, namazati s 20 dag marmelade, te prekriti 3 biskvitom koji prelijemo sirupom od čokolade i tortu namažemo s ostatkom zagrijane marmelade. 20 dag čokolade, ulje i vrhnje na pari rastopiti. Tortu namazati izvana čokoladom, posuti (po želji kakaom) i ukrasiti čokoladnim cvjetovima i čokoladicama.



Sastojci  
Tijesto:
  • 8 jaja
  • 15 dag maslaca
  • 15 dag šećera
  • 1 vrećica vanilija šećera
  • malo soli
  • 20 dag čokolade
  • 15 dag brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 3 žlice (3 dag) šećera u prahu
 
Preljev:
  • 12 - 15 žlica sirupa od čokolade (za koktele) ili čokoladnog mlijeka

Krema:
  • 40 dag Nougat mase (čvrste)
  • 50 ml slatkog vrhnja
  • 40 dag marmelade od dunja ili ribizla
 
Premaz:
  • 20 dag čokolade za kuhanje
  • 60 ml slatkog vrhnja
  • 1 žlica ulja

Ukraš avanje:
  • kakao prah
  • 1 pakovanje kreme za dekoriranje (15 dag)
  • male mini čokoladice

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar