U drugi dio tijesta dodati 3 žlice kakao praha (prosijati zbog grudica) i 3 žlice mlijeka te kratko izmiješati. Tamno tijesto stavljati malom žličicom na svijetlo tijesto (kao hrpice) i oprezno prekriti svijetlo tijesto te izravnati. Ocijeđene višnje stavljati na tijesto, razmaknute jedna od druge 1 cm i to u vidu redova. Staviti peći u zagrijanu pećnicu 30 minuta. Zatim izvaditi iz pećnice i ostaviti da se potpuno ohladi. Hladan biskvit preliti s 10 žlica kompota od višanja i to nastojati preliti dio gdje su višnje ispod toga, odnosno tamni dio tijesta. Zatim kolač premazati kremom.
Krema: Puding, Gustin i šećer izmiješati. Zatim dodati 200 ml mlijeka i dobro izmiješati, da ne ostanu grudice. Ostatak mlijeka (800 ml) zakuhati, skloniti sa štednjaka, temperaturu smanjiti i mješavinu pudinga umiješati. Vratiti na štednjak i neprestano miješajući kuhati 1 – 2 minute. Skloniti sa štednjaka i odmah prekriti folijom za održavanje svježine, direktno na površinu pudinga, da bi se spriječilo stvaranje kožice na pudingu te ostaviti da se potpuno ohladi. Maslac sobne temperature zajedno sa šećerom u prahu kremasto mikserom izraditi. Vrhnje za šlag zajedno s vanilin šećerom čvrsto izraditi.
Hladan puding mikserom dobro izraditi i žlicu po žlicu (neprestano mikserom miješajući) dodavati kremastom maslacu. Na kraju dodati čvrsti šlag i još jednom kremu dobro izmiješati. Kremom premazati kolač, fino izravnati i staviti na 1/2 sata u hladnjak. Zatim kolač izvaditi iz hladnjaka, premazati glazurom i vilicom lagano praviti po glazuri valove te ga staviti u hladnjak da se hladi. Jako je bitno! da 1/2 sata prije serviranja kolač izvadite iz hladnjaka i ostavite na sobnoj temperaturi, jer u tijestu je maslac pa je potrebno da malo omekša, kako bi kolač bio mekan i sočan.
Glazura: Čokoladu sitno narezati. Vrhnje, vodu, kakao i šećer izmiješati, staviti na štednjak da zakuha, neprestano miješajući. Skloniti sa štednjaka, dodati narezanu čokoladu i miješati sve dok se čokolada ne otopi. Glazuru ostaviti da se malo ohladi i tek onda kolač premazati glazurom.
Savjet: Umjesto višanja u kolač se može staviti drugo voće iz kompota (npr. breskve ili marelice).
0 komentari:
Objavi komentar