RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Hleb sa suvim voćem i slatkim kremom

Hleb sa suvim voćem i slatkim kremom

Sastojci

150 g suvog grožđa ili drugog suvog voća
75 g šećera u

prahu

1 kora od narandže ili limuna
8 tankih parčića belog hleba (bez korice)
100g putera
Za fil:
2 jaja
300 ml slatke pavlake MOJA KRAVICA KUHINJICA
150 ml mleka
2 kašičice šećera

Priprema

1. Potrebna vam je vatrostalna posuda dimenzija 18 x 23 x 5 cm za ovu količinu sastojaka.
2. Zagrejte rernu na 180 stepeni i puterom podmažite vatrostalnu posudu.
3. Pomešajte suvo voće, šećer i narendanu koru od limuna ili narandže i začinite.
4. Svako parče hleba isecite na tri trake. Višak hleba iskoristite za dno posude, ali pre slaganja jednu stranu natopite otopljenim puterom. Položite ih na dno činije, stranu umočenu u puter okrenite ka dnu činije. Pospite polovinu suvog voća. Ponovo složite hleb, ovoga puta strane natopljene puterom okrenite ka gore. Ponovite postupak još jednom.
5. Krem ćete pripremiti tako što ćete pomešati jaja,

slatku pavlaku MJA KRAVICA KUHINJICA i mleko i preliti preko slojeva hleba. Pošećerite, i ostavite da odstoji oko sat vremena.
6. Pecite između 30 i 40 minuta, dok korica na porumeni. Služite toplo.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar