RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Dukati od krumpira


 

Priprema

Navečer: (dan ranije) krumpir oguliti i u slanoj vodi skuhati. Ocijediti i na toplom mjestu ostaviti oko 5 minuta, da para ispari. Protisnuti krumpir kroz presu i zamijesiti tijesto s brašnom, gustinom i žumanjcima. Začiniti solju i bijelim paprom.
Dva komada prozirne folije staviti na radnu plohu. Tijesto razdijeliti na dva dijela i svaki dio čvrsto zamotati u prozirnu foliju u obliku štruce. Krajeve zavezati špagom. Zatim zamotati svaku štrucu u aluminijsku foliju. Vodu zakuhati, smanjiti temperaturu, staviti štruce u vodu i ostaviti u vreloj vodi 30 – 35 minuta. Voda ne smije jako kuhati!
Izvaditi iz vode, pustiti da se malo ohladi te ostaviti preko noći u hladnjaku.
Sutradan: Štruce narezati na ploške debljine 2 cm. Na roštilj tavicu staviti ulje, maslac, ružmarin, timijan, zgnječeni češnjak u ljusci i ploške krumpira. Zlatno – žuto popržiti s obje strane. Servirati uz pečenje.


Sastojci

  • krumpir: 1,2 kg
  • brašno: 80 g
  • škrobno brašno (Gustin): 40 g
  • žumanjak: 6
  • sol, bijeli papar:
  • maslac: 4 žlice
  • ulje: 4 žlice
  • ružmarin: 2 grančice
  • timijan: 2 grančice
  • češnjak: 4 češnja (s ljuskom, zgn ječena)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar