Dva komada prozirne folije staviti na radnu plohu. Tijesto razdijeliti na dva dijela i svaki dio čvrsto zamotati u prozirnu foliju u obliku štruce. Krajeve zavezati špagom. Zatim zamotati svaku štrucu u aluminijsku foliju. Vodu zakuhati, smanjiti temperaturu, staviti štruce u vodu i ostaviti u vreloj vodi 30 – 35 minuta. Voda ne smije jako kuhati!
Izvaditi iz vode, pustiti da se malo ohladi te ostaviti preko noći u hladnjaku.
Sutradan: Štruce narezati na ploške debljine 2 cm. Na roštilj tavicu staviti ulje, maslac, ružmarin, timijan, zgnječeni češnjak u ljusci i ploške krumpira. Zlatno – žuto popržiti s obje strane. Servirati uz pečenje.
Sastojci
- krumpir: 1,2 kg
- brašno: 80 g
- škrobno brašno (Gustin): 40 g
- žumanjak: 6
- sol, bijeli papar:
- maslac: 4 žlice
- ulje: 4 žlice
- ružmarin: 2 grančice
- timijan: 2 grančice
- češnjak: 4 češnja (s ljuskom, zgn ječena)
0 komentari:
Objavi komentar