- 4 jajeta
- 8 kašika šećera
- 4 kašike ulja
- 4 kašike mleka
- 6 kašika brašna
- 2 kašike kakaoa
- 1 kašika kafe
- 1 prašak za pecivo
braon kora:
- 2 dl vode
- 5 kašika šećera
- 1/2 dl ruma
- 4 belanca
- 200 g šećera
- 200 g mlevenih oraha
- 4 žumanca
- 5 kašika šećera
- 4 kašike kuvane kafe
- 125 g maslaca
- 200 g šlaga
- 2 dl mleka
Umutiti 2 jaja sa 4 kašike šećera, dodati 2 kašike ulja, 2 kašike mleka, 3 kašike brašna, 1 kašiku kakaoa, 1 kašičicu kafe i 1/2 kesice praška za pecivo. Masu staviti u pleh prečnika 26 cm, prethodno obložen papirom. Peći na 180 stepeni 30 minuta. Ispeći još jednu ovakvu koru.
Kora od belanaca:
Umutiti 4 belanca sa 200 gr šećera, dodati 200 gr mlevenih oraha. Masu peći na 160 stepeni 40 minuta.
Fil:
Umutiti 4 žumanca sa 5 kašika šećera, dodati 1/2 dcl kuvane kafe, i sve kuvati dok se ne zgusne. Kad se ohladi dodati umućen maslac i umućenu masu od 200 gr šlaga i 2 dcl mleka.
Sirup za braon kore:
Skuvati šećer i vodu i dodati rum. Ostaviti da se ohladi.
Filovati tortu:
Kora, natopiti je sa 1/2 kuvanog sirupa, fil, kora od belanaca, fil braon kora natopljena sa sirupom, fil. Tortu posuti sa mlevenim
orasima.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar