RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Torta sa ukusom kafe

Torta sa ukusom kafe Torta sa ukusom kafeSastojci za 2 tamne kore:

  • 4 jajeta
  • 8 kašika šećera
  • 4 kašike ulja
  • 4 kašike mleka
  • 6 kašika brašna
  • 2 kašike kakaoa
  • 1 kašika kafe
  • 1 prašak za pecivo
Sirup za natapanje

braon kora:

  • 2 dl vode
  • 5 kašika šećera
  • 1/2 dl ruma
Za koru od belanaca:
  • 4 belanca
  • 200 g šećera
  • 200 g mlevenih oraha
Fil:
  • 4 žumanca
  • 5 kašika šećera
  • 4 kašike kuvane kafe
  • 125 g maslaca
  • 200 g šlaga
  • 2 dl mleka
Priprema:
Umutiti 2 jaja sa 4 kašike šećera, dodati 2 kašike ulja, 2 kašike mleka, 3 kašike brašna, 1 kašiku kakaoa, 1 kašičicu kafe i 1/2 kesice praška za pecivo. Masu staviti u pleh prečnika 26 cm, prethodno obložen papirom. Peći na 180 stepeni 30 minuta. Ispeći još jednu ovakvu koru.
Kora od belanaca:
Umutiti 4 belanca sa 200 gr šećera, dodati 200 gr mlevenih oraha. Masu peći na 160 stepeni 40 minuta.
Fil:
Umutiti 4 žumanca sa 5 kašika šećera, dodati 1/2 dcl kuvane kafe, i sve kuvati dok se ne zgusne. Kad se ohladi dodati umućen maslac i umućenu masu od 200 gr šlaga i 2 dcl mleka.
Sirup za braon kore:
Skuvati šećer i vodu i dodati rum. Ostaviti da se ohladi.
Filovati tortu:
Kora, natopiti je sa 1/2 kuvanog sirupa, fil, kora od belanaca, fil braon kora natopljena sa sirupom, fil. Tortu posuti sa mlevenim

orasima.

Prijatno!
Torta sa okusom kafe Torta sa ukusom kafe

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar