Sastojci:
- Za biskvit:
- 25 dag brašna,
- 20 dag šećera,
- 4 jaja,
- 2 žlice kakaa,
- 1,5 dl ulja,
- 1,5 dl vode,
- 1 prašak za pecivo,
- 25 dag šećera u prahu,
- 25 dag margarina,
- 3 dl mlijeka,
- 1 puding od vanilije,
- 1 rebročokolade za kuhanje,
Za kremu:
I još:
Priprema:
Dvije velike tepsije veličine pećnice obložiti papirom za pečenje i upaliti pećnicu na 180 °C.
Miksati biskvit od žutanjaka, vode i šećera dodajući ulje, brašno s praškom za pecivo i snijeg od bjelanjaka.
Polovinu tijesta izliti u jednu tepsiju, a u drugu polovinu umiješati kakao pa izliti u drugu tepsiju.
Biskvite ispeći na 180 °C, za to vrijeme skuhati puding, ohladiti ga pa primiješati pjenasto izrađen maslac sa šećerom u prahu.
Svaki komad biskvita izretati na četiri trake. Kolač se slaže u četiri sloja - dva žuta, dva čokoladna biskvita naizmjenično, a između njih stavljati kremu. Nemojte se zbuniti, dobro je napisano, po četiri trake do svakog biskvita, a slažu se po dvije žute i dvije čokoladne, ali isti postupak ponovite još jednaput, slažući drugu "građevinu". Dobit ćete, dakle, dvije "štruce" kolača, čija ukupna dužina opravdava njegov naziv.
Kolač i izvana premazati kremom te posuti naribanom čokoladom.
0 komentari:
Objavi komentar