Za kremu: Čokoladu grubo narezati, na pari omekšati i ostaviti da se hladi.
Za tijesto: Jaja i žumanjak pjenasto izmiješati, dodati šećer i vanilin šećer, neprestano miješajući. Brašno i prašak za pecivo izmiješati, dodati smjesi od jaja i oprezno metlicom za snijeg umiješati. Dno lima za pečenje (35 x 39 cm) namazati uljem i obložiti papirom. Tijesto izliti u lim, izravnati, posuti s 5 dag poprženih badema i staviti peći oko 12 min. na temp. 200 °C. Biskvit prevrnuti na radnu plohu prekritu papirom i ostaviti zajedno s papirom da se hladi. Od hladnog biskvita oprezno odvojiti papir.
Za kremu: Kruške ocijediti, 46 dag izvagati i upotrijebiti za filovanje a ostatak za ukrašavanje. Kruške nasjeckati na tanke – fine reznjeve. 2,5 dl slatkog vrhnja, čvrsto izraditi, dodati ohlađenu čokoladu, izmiješati i biskvit premazati. Narezane kruške raspodjeliti po kremi. Ostatak slatkog vrhnja (2,5 dl) zajedno s vanilin šećerom i učvrščivačem šlaga čvrsto izraditi (3 žlice ostaviti za ukrašavanje). Raspodjeliti ravnomjerno po narezanim kruškama, izravnati i rolat uz pomoć papira zarolati. Ostaviti najmanje 2 sata u hladnjaku.
Za dekoraciju: Rolat ukrasiti ostatkom šlaga (3 žlice). Čokoladu fino nasjeckati i staviti u vrećicu za zamrzavanje. Vrećicu uroniti u vruću vodu i kad čokolada postane tekuća izvaditi. Na jednom kraju vrećici odrezati vrh i rolat ukrasiti čokoladom. Posuti ostatkom proprženih badema (5 dag) i kruškama fino narezanim na režnjeve.
Sastojci
- TIJESTO:
- bademi, nasjeckani: 50 g
- jaja: 4
- žumanjak: 1
- šećer: 70 g
- vanilin šećer: 1 vrećica
- brašno: 80 g
- prašak za pecivo sa šafranom: 1 žličica
- KREMA:
- čokolada za kuhanje: 150 g
- 1 kompot od krušaka (velika konzerva) kruške ocijediti i 460 g izvagati:
- slatko vrhnje: 5 dl
- vanilin šećer: 1 vrećica
- učvrščivač za šlag: 1 vreć ica
- UKRAŠAVANJE:
- čokolada za kuhanje: 70 g
- bademi, nasjeckani: 50 g
0 komentari:
Objavi komentar