Tijesto: U jednu zdjelu staviti maslac narezan na kockice, šećer u prahu, prosijano brašno, jaje i prstohvat sol te umijesiti glatko tijesto. Tijesto zamotati u foliju i najmanje 2 sata ostaviti u hladnjaku. Hladno tijesto razviti između dvije folije za očuvanje svježine i to promjera 26 cm. Na taj način je tijesto lakše razviti bez dodavanja brašna a i lakše se prebacuje u kalup (za tarte) za pitu. Kalup za tarte (24 cm) namazati maslacem i posuti brašnom. Tijestom obložiti dno i rubove kalupa, izbosti ga vilicom kako se prilikom pečenja tijesto ne bi diglo. Tijesto prekriti aluminijskom folijom, na foliju staviti suha zrna graška ili slanutka ili graha (to se zove slijepo pečenje) i tijesto ostaviti oko 1/2 sata u hladnjaku da miruje.
Pećnicu zagrijati na 200 °C. Tijesto prekrito mahunarkama staviti u zagrijanu pećnicu i peći 15 minuta, zatim izvaditi iz pećnice, odstraniti foliju zajedno sa suhim mahunarkama, vratiti u pećnicu i nastaviti 5 minuta peći. Izvaditi iz pećnice i ostaviti na rešetki da se hladi. Hladno tijesto oprezno prebaciti na tanjur. Čokoladnu kremu izvaditi iz hladnjaka i 2 – 3 minute na najvećoj brzini miješati. Kremom namazati tijesto i ostaviti u hladnjaku.
Za Lemon Curd: Naribanu koricu limuna, sok, šećer i maslac na laganoj temperaturi miješati dok se šećer ne otopi. Jaja u jedno posudi izmiješati. Mješavinu s limunom skinuti sa štednjaka te metlicom za snijeg umiješati jaja. Vratiti na štednjak i kuhati oko 5 minuta odnosno dok krema ne dobije gustoću pudinga. Ostaviti da se hladi. Hladnom kremom (Lemon Curd) premazati čokoladnu kremu i posuti pinjolama.
Savjet: Čokoladnu kremu – Ganache pripremiti dan ranije!
0 komentari:
Objavi komentar