RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Puding od banane

Sastojci

Fil:
1 kašika želatina
2 velika jaja
10 žumanaca
3/4 šoljice šećera u prahu
2 šoljice slatka pavlaka
štapić od vanile
2 šoljice pasiranih banana
1 kašika limunovog soka
Parfe:
1 slatke pavlake
2 kašike šećera
2 kašike burbona
3 zrele banane
2 kašike jogurta
1 kaš ika limunovog soka
30 do 40 kolačića sa ukusom vanile

Priprema

1. Za fil: sipajte četvrtino šolje vode u plitak sud, ubacite želatin i sačekajte 10 minuta.
2. U činiji pomešajte jaja, žumanca, polovinu šećera. Potom u dubljem tiganju, pomešajte slatku pavlaku, vanilu, preostali šećer i prstohvat soli. Kuvajte na srednjoj vatri između 5 i 7 minuta, sve dok se masa ne zgusne.
3. Postepeno dodajte trećinu tople mase u masu od jaja. Potom vratite dobijenu masu nazad u tiganj i kuvajte između 8 i 10 minuta, mešajte drvenom varjačom- Sklonite sa vatre i dodajte želatin, pire od banane i limunov sok. Prespite u staklene činijice. Rashladite najmanje 3 sata pre serviranja.
4. Kako biste napravili parfe mikserom umutite slatku pavlaku, šećer i burbon. U drugoj činiji pomešajte komadiće banane, burbon i limunov sok. Potom u teglu stavite red fila, pa kolačiće, potom komadiće banane, i ponovite postupak dok ne naounite tegle. Ostatak kolačiča i banana iskoristite za dekoraciju.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar