Potrebno za koru:
- 5 jaja
- 200 gr šećera
- 250 gr brašna
- 150 ml ulja
- sok i kora od 1 limuna
- 250 gr šećera
- 250 ml vode
- 125 gr margarina
- 200 gr mlevenog keksa
- 200 gr mlevenih oraha
- 3 kašike ruma
- 100 gr šećera u prahu
- vrela voda
- par kapi ulja
- par kapi crvene boje
Fil: Napravite gust sirup od šećera i vode, pa u to dodajte margarin. Kada se istopi i provri, skloniti sa vatre i dodati mleveni keks, orahe i rum. U to dodajte i izmrvljeno testo sa sokom. Sve to dobro sjedinite i dok je još toplo stavite preko kore.
Fondan:
Šečer u prahu i malo vruće vode umutite sa viljuškom . Na kraju stavite
par kapi ulja za sjaj i par kapi crvene boje. Fondan prelite preko
kolača
i ostavite na sobnoj temperaturi da se stegne.
0 komentari:
Objavi komentar