- 5.3.2015 8:05:21
- 5.3.2015 8:00:00
Domaće njoke toliko je jednostavno napraviti da vam više
neće pasti na pamet kupovati gotove ili zamrznute
u trgovini
Njoki su idealni uz razne umake, koji se također mogu
skuhati za desetak minuta, a ako želite, pripremite ih više pa dio
zamrznite za dane kada ste u velikoj žurbi, a ipak želite pojesti nešto
ukusno i domaće.
Važno pravilo prilikom pripreme njoka jest da kupite krumpir koji nije voden te da koristite što manje brašna jer će inače izgubiti lagan, pahuljast okus.
Sastojci:
kg krumpira
oko 40 dkg brašna, a dio ćete odvojiti za posipanje površine
veliko ili dva mala jaja
sol
2 žlice maslaca
malo naribanog muškatnog oraščića
Važno pravilo prilikom pripreme njoka jest da kupite krumpir koji nije voden te da koristite što manje brašna jer će inače izgubiti lagan, pahuljast okus.
Sastojci:
kg krumpira
oko 40 dkg brašna, a dio ćete odvojiti za posipanje površine
veliko ili dva mala jaja
sol
2 žlice maslaca
malo naribanog muškatnog oraščića
0 komentari:
Objavi komentar