RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Najbolji njoki su oni domaći, a evo kako ih napraviti

Izvor: Profimedia Profimedia , Autor:Profimedia
  • Autor: M.C.
  • 5.3.2015 8:05:21
  • 5.3.2015 8:00:00



Domaće njoke toliko je jednostavno napraviti da vam više neće pasti na pamet kupovati gotove ili zamrznute u trgovini
Njoki su idealni uz razne umake, koji se također mogu skuhati za desetak minuta, a ako želite, pripremite ih više pa dio zamrznite za dane kada ste u velikoj žurbi, a ipak želite pojesti nešto ukusno i domaće.
Važno pravilo prilikom pripreme njoka jest da kupite krumpir koji nije voden te da koristite što manje brašna jer će inače izgubiti lagan, pahuljast okus.

Sastojci:
kg krumpira
oko 40 dkg brašna, a dio ćete odvojiti za posipanje površine
veliko ili dva mala jaja
sol
2 žlice maslaca
malo naribanog muškatnog oraščića

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar