RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Izvrnuta torta sa ananasom

Sastojci

1 konzerva ananasa (8 oceđenih kolutova)
2 jaja
125 g šećera u prahu 
150 g brašna
2 kašičice praška za pecivo
2 kašičice vanilinog šećera
50 g istopljenog putera
polovi na limunove kore
75 ml mleka
3 kašike ruma

Priprema

1. Zagrejte rernu na 175 stepeni.
2. Dno i strane vatrostalne posude ili pleha obložite kolutovima ananasa.
3. U činiji umutite jaja i šećer.
4. U drugoj činiji pomešajte brašno, prašak za pecivo i vanilin šećer.
5. Mešavinu od suvih sastojaka dodajte u masu od umućenih jaja i šećera.
6. Potom dodajte istopljeni puter, polovinu narendane limunove kore, mleko i rum. Dobro promešajte.
7. Ovom masom prelijte kolutove od ananasa i pecite između 40 i 50 minuta dok ne naraste i ne dobije zlatnmo žutu koricu.
8. Izvadite tortu iz posude i ostavite je da se ohladi, potom isecite na parčiće i poslužite.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar