Recept blogerice Jelene Markote za Nutella cheesecake, objavljen na
portalu Gastro.hr, postao je pravi kulinarski hit. Na Facebooku je
podijeljen čak 14.000 puta! Cheesecake je popularan desert koji dolazi u
mnogo različitih varijacija.
Ljubitelji/ce kolača sigurno u bilješkama imaju označene svoje
omiljene recepte za ovu slasticu. Ja vam donosim svoju novu najdražu
kombinaciju, cheesecake sparen s još jednom slatkom zvijezdom –
Nutellom. Za pripremu ovog dekadentnog kolača ne treba vam pećnica, piše
Gastro.hr.
Sastojci (za kalup promjera 16 cm):
Za bazu:
150 g Oreo keksa
40 g Nutelle
40 g
rastopljenog maslaca
30 g tostiranih lješnjaka
Za punjenje:
2 jaja
50 g šećera
250 g mascarponea
60 g krem sira
5 g želatine
80 g Nutelle
40 g tamne čokolade
2 dl šlaga
Čokoladna jaja za dekoraciju.
2. U vatrostalnu posudu stavimo 2 jaja i 30 g šećera. Želatinu u granulama prelijemo s dvije i pol žlice vode i ostavimo da bubri. Jaja postavimo iznad posude s kipućom vodom i miješamo mikserom iznad pare 10 min kuhajući ih na taj način. Skinemo s pare i dodamo mascarpone na sobnoj temperaturi te želatinu koju smo rastopili.
3. U jednoj posudi izmiješamo mikserom 60 g krem sira i 20 g šećera. Umiješamo polovicu smjese s jajima. Izradimo šlag i laganim pokretima, pazeći da sačuvamo što više zraka umiješamo i polovicu šlaga.
4. Rastopimo Nutellu i čokoladu te im dodamo drugu polovicu smjese s jajima. Dodamo i drugu polovicu šlaga pazeći također da sačuvamo laganu teksturu.
5. U ranije pripremljen kalup ulijemo prvo smjesu s Nutellom te stavimo 5 min u zamrzivač da se malo stisne da bi nam slojevi ostali razdvojeni. Potom ulijemo bijelu smjesu te stavimo u hladnjak, najmanje par sati ili preko noći.
6. Ukrasimo po želji.
Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba
0 komentari:
Objavi komentar