RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Ovo je recept za Nutella cheesecake koji je postao hit!

Recept blogerice Jelene Markote za Nutella cheesecake, objavljen na portalu Gastro.hr, postao je pravi kulinarski hit. Na Facebooku je podijeljen čak 14.000 puta! Cheesecake je popularan desert koji dolazi u mnogo različitih varijacija.
thumb460_68892_v175674
Ljubitelji/ce kolača sigurno u bilješkama imaju označene svoje omiljene recepte za ovu slasticu. Ja vam donosim svoju novu najdražu kombinaciju, cheesecake sparen s još jednom slatkom zvijezdom – Nutellom. Za pripremu ovog dekadentnog kolača ne treba vam pećnica, piše Gastro.hr.
Sastojci (za kalup promjera 16 cm):
Za bazu:
150 g Oreo keksa
40 g Nutelle
40 g rastopljenog maslaca
30 g tostiranih lješnjaka

Za punjenje:
2 jaja
50 g šećera
250 g mascarponea
60 g krem sira
5 g želatine
80 g Nutelle
40 g tamne čokolade
2 dl šlaga

Čokoladna jaja za dekoraciju.

1. Prvo je potrebno napraviti bazu. U multipraktiku usitnimo kekse i tostirane lješnjake. Nutellu i maslac otopimo i izmiješamo s keksima i lješnjacima. Dobro utisnemo u dno kalupa te uzdignemo i prema stranicama. Ostavimo u hladnjaku.
2. U vatrostalnu posudu stavimo 2 jaja i 30 g šećera. Želatinu u granulama prelijemo s dvije i pol žlice vode i ostavimo da bubri. Jaja postavimo iznad posude s kipućom vodom i miješamo mikserom iznad pare 10 min kuhajući ih na taj način. Skinemo s pare i dodamo mascarpone na sobnoj temperaturi te želatinu koju smo rastopili.
3. U jednoj posudi izmiješamo mikserom 60 g krem sira i 20 g šećera. Umiješamo polovicu smjese s jajima. Izradimo šlag i laganim pokretima, pazeći da sačuvamo što više zraka umiješamo i polovicu šlaga.
4. Rastopimo Nutellu i čokoladu te im dodamo drugu polovicu smjese s jajima. Dodamo i drugu polovicu šlaga pazeći također da sačuvamo laganu teksturu.
5. U ranije pripremljen kalup ulijemo prvo smjesu s Nutellom te stavimo 5 min u zamrzivač da se malo stisne da bi nam slojevi ostali razdvojeni. Potom ulijemo bijelu smjesu te stavimo u hladnjak, najmanje par sati ili preko noći.
6. Ukrasimo po želji.
Izvor: cafe.ba/ekskluziva.ba

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar