RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Kidy torta


Ove subote moj stariji sin i suprug su proslavili rođendane. Jedan ukus nisam mogla da biram jer moja deca samo traže plazmu tortu ali druga torta je bila po mom ukusu. U originalnom receptu, torta je sa jagodana ali pošto njih nisam mogla da nađem odlučila sam se za maline i nisam se pokajala, čak mislim da ću je samo sa malinama i praviti :)
Kao i kod većine recepata za torte i kod ove sam radila modifikacije, nešto povećala a nešto smanjila onako kako mislim da treba, a to savetujem i vama, da se ne pridržavate uvek recepta, već da radite onako kako mislite da će odgovarati vašim ukusima. Hvala komšinici Andrei na receptu :)
Potrebno za 3 patišpanja :
  • 12 belanaca
  • 3 žumanca
  • 12 kašika šećera
  • 150 g crne čokolade
  • 6 kašika brašna
Fil:
  • 9 žumanaca
  • 9 kašika šećera
  • 5 kašike brašna
  • 400 ml mleka
  • 125 g maslaca
  • 125 g margarina
  • 100 g mlevene plazme
  • 5 kidy čokoladica sa ukusom jagode
I još treba:
  • 3 kesice šlaga sa ukusom slatke pavlake
  • 250 ml mleka
  • 300 g zamrznutih malina
Patišpanj: 4 belanca izmiksati sa postepenim dodavanjem 4 kašike šećera u čvrst šam zatim dodati jedno žumance. Varjačom umešati 2 kašike brašna i 50 g sitno rendane čokolade. Smesu sipati u pleh veličine 25 x 25 cm ili u okrugli veličine 28 cm. Peći na 200 °C oko 13 minuta ili zavisno od vaše rerne. Na isti način pripremiti i preostala dva patišpanja.
Fil: 100 ml mleka sjediniti sa žumancima i brašnom, zatim dodati u preostalih 300 ml mleka koje smo prethodno sjedinili sa šećerom i stavili da provri. Skuvati fil, zatim ga ohladiti i u njega dodati umućen margarin i maslac, mlevenu plazmu i sitno seckane kidy čokoladice. Ako je toplo vreme, pre neko što ih iseckate stavite malo u frižider da se stegnu, a možete povećati količinu kao što je u originalnom receptu na 10 komada.
Šlag umutiti sa mlekom zatim lagano umešati zamrznute maline.
Na prvi patišpanj naneti polovinu fila, zatim polovinu šlaga. Staviti drugi patišpanj i ponoviti postupak filovanja i završiti trećim patišpanjom. Tortu ukrasiti po želji i dobro ohladiti pre služenja.
Ovo su bile njihove rođendanske tortice 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar