RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

VRLO SOČNA TORTA

85867_3_630x0
2 šolje šećera
½ šolje putera
¼ kašičice soli
3 jajeta
3 šolje brašna
4 kašičice praška za pecivo
2 šolje sveže ceđenog soka od pomorandže
¼ šolje putera
½ šolje šećera
2 pune kašičice cimeta

Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni, a za to vreme pripremite biskvit. Podmažite ili stavite pek papir na tepsiju veličine 25 x 35 cm. U posebnoj posudi pomešajte suve, a u drugoj vlažne sastojke. Najpre umutite jaja sa šećerom, potom dodajte puter i so. Pomešajte sa mešavinom od brašna i praška za pecivo. Pecite u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Dok se torta peče pripremite preliv i to tako što ćete pomešati šećer, cimet i puter. Kada je torta sasvim pečena, izvadite je iz rerne i preko nje premažite krem od putera. Kao dekoraciju možete dodatno posuti još malo cimeta. Ostavite da se torta ohladi, pa je potom secite.
blic

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar