Priprema
Krumpir oguliti, krupno narezati, naliti do pola vodom, dodati malo soli i zakuhati. Temperaturu smanjiti, poklopiti i kuhati oko 25 minuta. U međuvremenu suhe vrganje preliti sa 4 žlice vrele vode. Rikulu oprati, posušiti i na rezance narezati. Vrganje ocijediti a vodu od vrganja ostaviti sa strane. Vrganje sitno narezati a vodu od vrganja zagrijati.
Krumpir ocijediti, dodati maslac i dobro zgnječiti. Mlijeko postepeno, po potrebi dodavati. Začiniti solju
i svježe naribanim muškatnim oraščićem te podijeliti na tri dijela.
U jedan dio dodati curry i grožđice i sa korijandrom ukrasiti. U jedan dio dodati vodu od vrganja i narezane vrganje, izmiješati te sa vlascem ukrasiti. U ostatak pirea umiješati rikulu i masline te ukrasiti sa listićima rikule.
Za 4 osobe
- naribani muškatni oraščić
- 50 g crnih maslina (bez koštica)
- korijander i vlasac za ukrašavanje
Sastojci
0 komentari:
Objavi komentar