RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Pire od krumpira na tri načina



Priprema
Krumpir oguliti, krupno narezati, naliti do pola vodom, dodati malo soli i zakuhati. Temperaturu smanjiti, poklopiti i kuhati oko 25 minuta. U međuvremenu suhe vrganje preliti sa 4 žlice vrele vode. Rikulu oprati, posušiti i na rezance narezati. Vrganje ocijediti a vodu od vrganja ostaviti sa strane. Vrganje sitno narezati a vodu od vrganja zagrijati.
Krumpir ocijediti, dodati maslac i dobro zgnječiti. Mlijeko postepeno, po potrebi dodavati. Začiniti solju i svježe naribanim muškatnim oraščićem te podijeliti na tri dijela.
U jedan dio dodati curry i grožđice i sa korijandrom ukrasiti. U jedan dio dodati vodu od vrganja i narezane vrganje, izmiješati te sa vlascem ukrasiti. U ostatak pirea umiješati rikulu i masline te ukrasiti sa listićima rikule.
 

Za 4 osobe
  • 1 kg krumpira
  • sol
  • 7 g suhih vrganja
  • 1/2 vezice rikule
  • 270 ml mlijeka
  • 70 g maslaca
  • naribani muškatni oraščić
  • 1/2 - 1 žličice currya
  • 30 g grožđica
  • 50 g crnih maslina (bez koštica)
  • korijander i vlasac za ukrašavanje
Sastojci

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar