1. Za karamelu, na tihoj vatri u teflonskom tiganju sjedinite šećer i puter. Mešajte dok se masa ne izjednači.
2. Dodajte dugotrajno mleko, i sačekajte
da masa provri. Neprestano mešajte. Kada se masa zgusne i osetite miris
karamela, sklonite sa vatre i sačekajte da se ohladi.
3. Da biste napravili koru pekan orahe
prepolovite i pomešajte sa mlevenim keksom. Dodajte istopljeni puter i
mešajte dok se masa ne izjednači.
4. Masu stavite u kalup za kore prečnika 25 cm i rasporedite je ravnomerno.
5. Banane isecite na kolutove i dodajte
karameli. Promešajte da bi se smesa izjednačila, potom je rasporedite
preko kore od keksa.
6. Stavite u frižider na pola sata.
7. Kada se pita ohladi, umutite slatku pavlaku MOJA KRAVICA KUHINJICA pa njome premažite pitu.
8. Ostatak prekan oraha i
kakao u prahu iskoristite za dekoraciju.
9. Pri pripremi karamel preliva,
pomešajte puter, šećer i kokosovo mleko u tiganju na vatri srednje
jačine. Sačekajte da provri i kuvajte od 3 do 4 minuta, dok se ne zgusne
i dobije zlatno braon boju.
10. Servirajte tako što ćete parče preliti karamelom.
0 komentari:
Objavi komentar