su potvrđeni najnovijim zapadnim medicinskim studijama i istraživanjima.
Pomešajte 1/4 kašičice kurkume sa 1/2 kašičice maslinovog ulja. U to dodate veći prstohvat svežeg mlevenog crnog bibera. Ta tri sastojka pomešajte u šoljici. Možete ovu smesu konzumirati samu, ali je i dodavati raznim jelima, supama i salatama. Samo pripazite da ako ih koristite u kuvanim jelima, da ove sastojke ne prokuvate previše, već da ih dodate na samom kraju. Ako ih konzumirate same, pomešajte ih s malo vode.
Šta od ovih sastojka tako pozitivno utiče na prevenciju raka? Odovor je ova lekarka dala na svom blogu.
“Sva saznanja leže u kurkumi. Kurkuma je začin u obliku žutog praha, koji je jedna od komponenti karija. Njegove antiupalne sposobnosti su neverojatno moćne. Ne postoji niti jedan drugi, prirodni sastojak na svetu koji je efikasniji za smanjenje upala u telu od kurkume. Molekule u kurkumi koje izazivaju ovaj protivupalni efekt nazivaju se kurkumin.
Kurkuma ima samo jedan nedostatak, a to je da se kurkuma teško razgrađuje u probavnom traktu. Zbog toga je
idealna kombinacija i za lečenje i za prevenciju raka koristiti kurkumu u kombinaciji s biberom ili đumbirom. Biber prema istraživanjima povečava delotvornost kurkume za čak 200 posto”.
0 komentari:
Objavi komentar