Sastojci:
– oblanda 3 lista
– fil: fil:
– šećer 180g.
– puter 150g.
– kisela pavlaka 2dl.
– mleven keks 180g.
– seckani orasi 100g.
– glazura: šara
– crna čokolada 200g.
– mleko 5 kašika
– za bele pruge: šara
– bela čokolada 50g.
– mleko 2 kašike
– puter mala kocka
Uputstvo za pripremu:
Polovinom tople smese premazati list oblande, prekriti drugim listom pa naneti preostali fil i završiti trećom oblandom. Oblandu pritisnuti težim predmetom i ostaviti na hladnom da se stegne. Otopiti čokoladu sa malo mleka , skloniti s vatre , dodati kocku putera , mešati dok se puter ne otopi. Glazura pravljena ovim načinom je sjajna i bez grudvica.Premazati oblandu. Za ukrašavanje otopiti parče bele čokolade i prošarati oblandu.
blic
0 komentari:
Objavi komentar