RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Grilijaš oblanda

dscn8982_1427052051_zena_recepti_650x380
Sastojci:

– oblanda 3 lista
– fil: fil:
– šećer 180g.
– puter 150g.
– kisela pavlaka 2dl.
– mleven keks 180g.
– seckani orasi 100g.

– glazura: šara
– crna čokolada 200g.
– mleko 5 kašika

– za bele pruge: šara
– bela čokolada 50g.
– mleko 2 kašike
– puter mala kocka

Uputstvo za pripremu:
Prvo otopiti šećer na sledeći način: izmeriti potrebnu količinu šećera i podeliti na tri dela . Najpre otopiti jedan deo na tihoj vatri bez mešanja. Samo povremeno protresti šerpu sa šećerom. Kad se šećer otopi tj. karamelizuje dodati drugi deo. Postupak ponoviti i sa ostatkom šećera. Kad se sav šećer otopi o , dodati puter i pavlaku i tada početi sa mešanjem da se puter i pavlaka istope. Skloniti s vatre pa dodati mleven keks i orahe.
Polovinom tople smese premazati list oblande, prekriti drugim listom pa naneti preostali fil i završiti trećom oblandom. Oblandu pritisnuti težim predmetom i ostaviti na hladnom da se stegne. Otopiti čokoladu sa malo mleka , skloniti s vatre , dodati kocku putera , mešati dok se puter ne otopi. Glazura pravljena ovim načinom je sjajna i bez grudvica.Premazati oblandu. Za ukrašavanje otopiti parče bele čokolade i prošarati oblandu.
blic

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar