Potre bno:
- 300 g pilećeg filea
- 200 g šampinjona
- 1 veza mladog luka
- 2 jajeta
- 1 kašika mlevenog lana
- 100 g mladog sira
- ½ kašičice biljnog začina
Sos:
- 3 kašike majoneza
- 1 kisele pavlake
- 2 kisela krastavčića
- 3 čena belog luka
- 2 mlada luka
Pileće meso usitniti u blenderu ili sitno iseckati. Šampinjone sitno iseckati i na malo ulja propržiti sa 2 struka mladog luka. Preostali mladi luk sitno iseckati i sjediniti sa piletinom, a zatim dodati mleveni lan, propržene šampinjone i mladi luk, sir iseckan na kockice, biljni začin, žumanca, a onda i belanca umućena viljuškom. Sve dobro promešati i ostaviti u frižideru da odstoji 30 minuta.
Sa dve supene kašike vaditi smesu, oblikovati i pržiti na zagrejanom ulju po 3 minuta sa obe strane.
Sos: Majonez sjediniti sa kiselom pavlakom, iseckanim kiselim krastavčićima, belim i mladim lukom i služiti uz pljeskavice.
0 komentari:
Objavi komentar