RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Torta pinjakolada

Sastojci

Za biskvit:
3 jajeta
100 g šećera
2 kesice vanilin-šećera
malo soli
2 kašike ruma
75 g brašna
50 g gustina
puna kašičica praška za pecivo

Za fil:
kesica belog želatina u prahu
850 g ananasa u kriškama
2 dl likera od kokosa
2,5 dl slatke pavlake

Za ukrašavanje:
oko 150 svežeg kokosa
2,5 dl slatke pavlake
kašika šećera
šećer u prahu

Priprema

Biskvit
Odvojiti belanca od žumanaca. Žumanca penasto umutite s 2 kašike tople vode i 70 g šećera. Dodajte vanilin-šećer, rum i so, pa napravite gust krem. Belanca umutite u sneg, pa dodajte preostali šećer. Brašno, gustin i prašak za pecivo dodajte kremu od žumanaca. Dodajte i sneg od belanaca i sve pomešajte. Rernu zagrejte na 175 stepeni. Dno kalupa za pečenje obložite pekipapirom. Uspite masu za biskvit, poravnajte je i pecite oko 30 minuta. Ohladite.
Fil
Rastopite želatin prema uputstvu s kesice. Ananas ocedite, sok sačuvajte. Pomešajte 2 dl soka od ananasa sa 1,5 dl likera. Želatin uspite u pripremljenu mešavinu soka i likera. Sve promešajte. Ostavite da se ohladi. Biskvit presecite tako da gornji deo bude tanji od donjeg. Gornji deo poprskajte preostalim likerom. Pavlaku čvrsto ulupajte. Čim mešavina soka i likera počne da se steže, umešajte pavlaku. Hladite u frižideru 15 min.
Filovanje i ukrašavanje
Premažite ⅔ pripremljenog krema preko donjeg biskvita, tako da fil bude u obliku kupe. Stavite na to polovinu ananasa u komadima. Premažite preostalim kremom, pokrijte drugim delom i pri tom dobro pritisnite ivice. Tortu ostavite oko četiri sata u frižideru da se dobro ohladi. Kokos isecite na komadiće. Pavlaku čvrsto ulupajte i premažite tortu. Poređajte preostali ananas. Tortu pospite šećerom u prahu i servirajte.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar