Potrebno:
- 500 g brašna
- 300 ml mleka
- 1 kašičica šeće
ra - 30 g kvasca
- 100 ml ulja
- 1 kašičica soli
- 200 g šunke
- 100 g kačkavalja
- 1 jaje
- 2 kašike kečapa
- 2 kašike majoneza
- origano
- suvi peršun
U mlako mleko staviti izdrobljen kvasac i šećer. Ostavite da kvasac nadođe. U vanglicu staviti polovinu brašna i kašičicu soli. Promešati pa sipati mleko sa nadošlim kvascem, ulje, dodati ostatak brašna i zamesite testo. Ostavite na toplom da testo nadođe.
Nadošlo testo na radnoj površini razvući na 40 x 70 cm. Premazati kečapom i majonezom, koje smo prethodno sjedinili, zatim stavite sitno iseckanu šunku i izrendani kačkavalj. Posuti origanom. Urolati i iseći na parčiće 2 cm širine. Složiti na pleh, premazati umućenim jajetom i posuti suvim peršunom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 25 minuta ili dok ne porumene.
Moje dve devojke su bile raspoložene da poziraju i degusti
raju
raju
0 komentari:
Objavi komentar