RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Piletina u pikantnom sosu od vina

Sastojci

kašika maslinovog ulja
kašika usitnjenog belog luka
1,5 kg pilećeg belog mesa (isečeno na trake ili veće komade po želji)
kašika mlevene paprike
200 g smeđeg šećera
200 ml crnog vina
so i biber po ukusu

Priprema

1. Zagrevajte ulje na umerenoj temperaturi. Usitnjen beli luk ispržite dok ne omekša, a zatim dodajte piletinu. Meso pržite oko 10 minuta dok ne bude pečeno s obe strane.
2. Iscedite višak ulja iz tiganja. Preko piletine pospite papriku i smeđi šećer, pa prelijte vinom. Poklopite i ostavite da se krčka 15 do 20 minuta. Povremeno prelivajte meso sosom od vina i posolite i pobiberite po ukusu.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar