skip to main |
skip to sidebar
5 jaja
6 kašika šećera
1 kesica praška za pecivo
1 kesica burbon vanile
3 kašike ulja
7 kašika belog brašna
4 pudinga od
karamele
20 kašika hladnog mleka
2 kašike mlevenih oraha
550 ml vode
550 ml svežeg soka od pomorandže
5 kašika šećera
250 ml slatke pavlake
150 g čokolade za kuvanje
1 kašika gorkog kakaoa
70 g maslaca
Priprema:
Najpre umutite žumanca sa šećerom, pa potom dodajte čvrsti sneg od
belanaca. U posebnoj posudi pomešajte brašno, kokos, prašak za pecivo i
vanilin šećer. Sjedinite ove dve smese i dobro umešajte tako da dobijete
kompaktnu smesu. Sipajte u pleh i pecite na 200 stepeni oko 15 do 20
minuta. U šerpi prokuvajte sok od pomorandže od koga ste odvojili pulpu i
vodu sa šećerom. Za to vreme pomešajte puding sa mlekom, pa dodajte u
sok od pomorandže. Zagrevajte na srednjoj temperaturi pazeći da ne
zagori. Smesu preliti preko ispečenog biskvita. Potom naprav
iti
čokoladni krem i to tako što ćete prokuvati slatku pavlaku sa čokoladom i
kakaom i puterom. Kada se smesa sjedini, prelite preko kolača.
0 komentari:
Objavi komentar