Potrebno:
Za 2
žute kore:- 8 jajeta
- 8 kašike šećera
- 8 kašike brašna
- 2 kašika ulja
- 4 belanceta
- 4 kašike šećera
- 4 kašike brašna
- ½ kašičice praška za pecivo
- 1 kašika ulja
- 4 žumanceta
- 200 g šećera
- 1 vanil šećer
- 100 g mlečne crne čokolade
- 100 g maslaca
- 150 g crne čokolade
- 2 kašike ulja
Žuta kora: 4 belancete umutiti sa 4 kašike šećera zatim dodati jedno po jedno žumance. Na kraju umešati 4 kašike brašna i kašiku ulja i varjačom lagano promešati. Smesu sipati u pleh veličine 23 x 33 cm i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 12 -13 minuta. Na isti način pripremiti još jednu koru.
Bela kora: 4 belanceta umutiti sa 4 kašike šećera u gust šam. Dodati brašno prethodno sjedinjeno sa praškom za pecivo i kašiku ulja. Lagano promešati i smesu sipati u pleh veličine 23 x 33 cm i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 12 -13 minuta.
Fil: Žumanca sjediniti sa šećerom i vanilom zatim skuvati na pari. Dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi. Ohladiti zatim dodati umućeni maslac. Fil podeliti na dva dela.
Na tacnu staviti prvu žutu koru zatim prefilovati polovinom fila. Preko fila staviti belu koru, pa prefilovati drugom polovinom fila, a onda i drugu žutu koru.
Za glazuru istopiti čokoladu i ulje i premazati kolač. Kada se ohladi i čokolada stegne, iseći na kocke 4 x 4 cm.
0 komentari:
Objavi komentar