RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Fenomenalne kocke



Filipove kocke

Potrebno:
Za 2 žute kore:
  • 8 jajeta
  • 8 kašike šećera
  • 8 kašike brašna
  • 2 kašika ulja
Bela kora:
  • 4 belanceta
  • 4 kašike šećera
  • 4 kašike brašna
  • ½ kašičice praška za pecivo
  • 1 kašika ulja
Fil:
  • 4 žumanceta
  • 200 g šećera
  • 1 vanil šećer
  • 100 g mlečne crne čokolade
  • 100 g maslaca
Za glazuru:
  • 150 g crne čokolade
  • 2 kašike ulja

Žuta kora: 4 belancete umutiti sa 4 kašike šećera zatim dodati jedno po jedno žumance. Na kraju umešati 4 kašike brašna i kašiku ulja i varjačom lagano promešati. Smesu sipati u pleh veličine 23 x 33 cm i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 12 -13 minuta. Na isti način pripremiti još jednu koru.

Bela kora: 4 belanceta umutiti sa 4 kašike šećera u gust šam. Dodati brašno prethodno sjedinjeno sa praškom za pecivo i kašiku ulja. Lagano promešati i smesu sipati u pleh veličine 23 x 33 cm i peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 12 -13 minuta.
Fil: Žumanca sjediniti sa šećerom i vanilom zatim skuvati na pari. Dodati izlomljenu čokoladu i mešati dok se ne otopi. Ohladiti zatim dodati umućeni maslac. Fil podeliti na dva dela.
Na tacnu staviti prvu žutu koru zatim prefilovati  polovinom fila. Preko fila staviti belu koru, pa prefilovati drugom polovinom fila, a onda i drugu žutu koru.
Za glazuru istopiti čokoladu i ulje i premazati kolač. Kada se ohladi i čokolada stegne, iseći na kocke 4 x 4 cm.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar