skip to main |
skip to sidebar
Sastojci
Kora:
2 jaja
250 g
šećera
100 ml ulja
250 ml mleka
200 g brašna
4 kašike džema od kajsija
1 prašak za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
Fil:
1 l mleka
3 kesice pudinga od malina
150 g šećera u prahu
250 g margarina
400 g malina
Priprema
Umutiti belanca, šećer i žumanca. Smesu mešati žicom za mućenje i
polako dodavati ulje, mleko i džem od kajsija. Prosejati brašno, dodati
prašak za pecivo i sodu bikarbonu, promeašti i dodati u smesu. Razliti u
pravougaonu tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći oko 20 minuta u
rerni zagrejanoj na 180*C. Pečenu koru ostaviti da se prohladi.
Razmutiti puding sa malo mleka, a ostatak mleka zagrejati, dodati
razmućen puding i kuvati uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Ostaviti
puding da se ohladi (povremeno ga promešati da se ne bi stvorile
grudvice). Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati potpuno
ohlađen puding i izmutiti sastojke. Na kraju dodati oceđene maline u fil
i promešati žicom za mućenje da bi se sastojci sjedinili. Sa ohlađene
kore odseći krajeve, a zatim je iseći na pet trakica jednake dužine i
širine. Premazati prvu traku tankim slojem fila, uviti u rolat i staviti
na sredinu tacne. Premazati jednu po jednu traku tankim slojem fila, i
zamotati oko prethodne (treba se dobiti oblik okrugle torte). Premazati
tortu ostatkom fila (prvo gornji deo torte a zatim stranice) i
umućenim
šlagom.
kuhinjica
0 komentari:
Objavi komentar