RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Klavir torta

klavir-torta-31082012060756222

Sastojci
Kora:
2 jaja
250 g šećera
100 ml ulja
250 ml mleka
200 g brašna
4 kašike džema od kajsija
1 prašak za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
Fil:

1 l mleka
3 kesice pudinga od malina
150 g šećera u prahu
250 g margarina
400 g malina

Priprema
Umutiti belanca, šećer i žumanca. Smesu mešati žicom za mućenje i polako dodavati ulje, mleko i džem od kajsija. Prosejati brašno, dodati prašak za pecivo i sodu bikarbonu, promeašti i dodati u smesu. Razliti u pravougaonu tepsiju obloženu papirom za pečenje i peći oko 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180*C. Pečenu koru ostaviti da se prohladi. Razmutiti puding sa malo mleka, a ostatak mleka zagrejati, dodati razmućen puding i kuvati uz stalno mešanje dok se ne zgusne. Ostaviti puding da se ohladi (povremeno ga promešati da se ne bi stvorile grudvice). Penasto umutiti margarin sa šećerom u prahu, dodati potpuno ohlađen puding i izmutiti sastojke. Na kraju dodati oceđene maline u fil i promešati žicom za mućenje da bi se sastojci sjedinili. Sa ohlađene kore odseći krajeve, a zatim je iseći na pet trakica jednake dužine i širine. Premazati prvu traku tankim slojem fila, uviti u rolat i staviti na sredinu tacne. Premazati jednu po jednu traku tankim slojem fila, i zamotati oko prethodne (treba se dobiti oblik okrugle torte). Premazati tortu ostatkom fila (prvo gornji deo torte a zatim stranice) i umućenim šlagom.
kuhinjica

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar