RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Švedski kolač

201409042029000.600x600_1

Sastojci
Sastojci za tijesto:
10 dkg putra
7 dkg brašna
14 dkg oguljenih i samljevenih badema
7 dkg šećera
sok i korica od jednog limuna
malo vanilije

Tijesto se peće u dvije kore. Na 180 C cca 20 minuta
Sastojci za kremu:
10 dkg šećera
4 žutanjka
4 dkg brašna
1/2 l mlijeka
Kuha se dok ne postane gusta uz mješanje.

Sastojci za snijeg:
4 bjelanjka
18 dkg šećera

Sastojci za smjesu od jabuka:
5 kom jabuka
3 žlice šećera
2 žlićice ruma
malo cimeta
Jabuke se prodinstaju.

Priprema
Sve sastojke dobro ohladit.
Koru namazati kremom i zatim se stavi druga kora na koju se stavljaju jabuke, na jabuke se doda snijeg od bjelanjka.
Stavi se peći da se korica od bjelanjka zažuti.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar