RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

BADEM TROUGLOVI

18-trouglovi
Sastojci za testo – za 30 komada: 200 g mlevenih badema, 100 g šećera, 2 kapi kestrakta badema, 3 banane i 150 g listića badema. Za krem: 100 g posne crne čokolade, 100 ml biljne pavlake i 125 g posnog maragarina.
Na umerenoj temperaturi otopite sitno seckanu čokoladu sa biljnom pavlakom, uz stalno mešanje. Kada se čokolada sasvim istopi, posudu sklonite s ringle, malo ohladite i stavite u frižider da odstoji tokom noći. Sutradan mlevene bademe pomešajte sa šećerom i ekstraktom badema, dodajte prethodno izmiksane banane i dobro sjedinite. Bademovo testo sipajte u pleh obložen masnim papirom, poravnajte kašikom, pospite listićima badema i pecite u rerni zagrejanoj na 150 stepeni 15-20 minuta. Izvadite iz rerne i toplu koru isecite na male trouglove. Margarin kremasto umutite mikserom i postepeno umešajte u ohlađen čokoladni krem. Po dva trougla spajajte čokoladnim kremom, ohladite i servirajte s drugim posnim kolačima.
novosti.rs

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar