skip to main |
skip to sidebar
Potrebno je: 150 g posnog keksa, 100 g badema, 75 g posnog margarina, 6
listova želatina, 175 g posne crne čokolade, 400 g biljne pavlake, 150
ml sojinog jogurta, 400 g
posnog krem sira, 75 g meda, 2 kašike šećera,
kesica vanilin šećera i 3 kašike listića badema.
Keks stavite u plastičnu kesu i izmrvite oklagijom. Na umerenoj
temperaturi zagrejte margarin, dodajte izdrobljen keks, promešajte,
stavite u kalup obložen masnim papirom, pritisnite kašikom i ohladite 60
minuta. Bademe krupno iseckajte i ispržite u teflonskom tiganju.
Želatin otopite u hladnoj vodi. Mikserom umutite pavlaku, umešajte krem
sir, jogurt, med, šećer, vanilu, oceđene listove želatina i promešajte, a
zatim dodajte 100 g krupno seckane čokolade. Kremom nafilujte koru i
ostavite da odstoji tokom noći u frižideru. Ostatak čokolade otopite na
pari, malo ohladite, ukrasite tortu i pospite listićima badema.
novosti.rs
0 komentari:
Objavi komentar