RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Brownie – Muffins s nadjevom


 

Priprema

Zvijezda margarini do danas su nezamjenjivi u mojoj kuhinji. Margarin koristim za kuhanje, pečenje, te izradu kolača i slastica. U ovom receptu koristila sam ”klasiku:-)
Za tijesto: Dva kalupa za muffinse namazati Zvijezda margarinom, posuti brašnom i staviti u hladnjak ili u udubljenja položiti papirne korpice za muffinse.
Čokoladu krupno narezati i na pari omekšati. Orahe sitno nasjeckati. Brašno zajedno s nasjeckanim orasima, kakaom u prahu, cimetom i praškom za pecivo dobro izmiješati.
Jaja kratko mikserom izmiješati. Dodati šećer, kratko mikserom izmiješati, zatim dodati otopljenu čokoladu (ne smije biti vruća), izmiješati, dodati mlijeko, kratko izmiješati i na kraju dodati mješavinu brašna i kratko izmiješati.
U 24 udubljenja raspodijeliti polovinu tijesta. Žličicom u tijestu napraviti udubljenje i u udubljenje stavljati po žličicu marmelade od višanja i 3 višnje te prekriti preostalom polovinom tijesta. Staviti peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C oko 25 minuta.
Kalup s muffinsima izvaditi iz pećnice i muffinse ostaviti oko 5 minuta u kalupu da miruju. Zatim izvaditi iz kalupa i na rešetki ostaviti da se potpuno ohlade.
Za glazuru: Čokoladu narezati i na pari otopiti. Svaki muffins umočiti u čokoladu i ukrasiti jezgrom oraha.


Sastojci

  • TIJESTO:
  • čokolada (mliječna ili za kuhanje) krupno narezana: 50 g
  • brašno, glatko: 280 g
  • orasi, nasjeckani: 50 g
  • kakao u prahu: 40 g
  • cimet (po želji): ½ žličice
  • prašak za pecivo: 3 žličice
  • jaja: 2
  • šećer: 100 g
  • Zvijezda margarin klasik: 125 g
  • mlijeko: 300 ml
  • NADJEV:
  • marmelada od višanja: 24 žličice
  • višnje iz kompota: 72 komada
  • GLAZURA:
  • čok olada (mliječna ili za kuhanje): 200 g
  • jezgre oraha: 24 komada

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar