Naslage masnoće, zapečene na visokoj temperaturi na rešetkama plinskog štednjaka, skinućete lako ako primenite ove savete…
Za početak, idealno je da prebrišete štednjak na kraju svakog dana u kuhinji. Međutim, svi znamo koliko je teško odvojiti dodatnih desetak minuta za detaljno ribanje rešetki pa je zato najbolje da na početku pranja sudova potopite rešetke u poseban sud sa malo tople vode i deterdženta i ostavite ih da se natapaju. Operite ih poslednje i rezultati će biti pristojni.
Treći način primenjljiv je kad pravite “veliko spremanje” kuhinje. Skinite rešetke sa ringli i smestite ih u najlon kese sa plastičnim patent-zatvaračem pa u svaku kesicu naspite po dve kašike amonijaka.
Zatvorite kesice i ostavite da stoji preko noći, a da predupredite eventualnu štetu od curenja, stavite ih sve u plastičnu kadicu ili lavor. Sutradan operite rešetke na standardan način.
lisa
0 komentari:
Objavi komentar