Zvijezda stolni margarin koristim jako dugo i uvijek se mora naći barem jedan u h ladnjaku. Margarin često koristim umjesto ulja jer daje gustoću i posebnu teksturu pa tako u ovom receptu kobasice pržim na margarinu. Nadam se da će Vam se juha svidjeti
1 l vode zakuhati i od povrtne kocke napraviti juhu od povrća. Kobasicu oguliti i ukoso narezati na ploške širine ½ cm. Krumpir oguliti, oprati i na kocke veličine 1,5 cm narezati. Celerov korijen oguliti i narezati na kockice veličine 1 cm. Mrkvu oguliti, oprati i ukoso narezati na ploške širine ½ cm. Luk oguliti i sitno narezati.
U loncu zagrijati margarin, dodati kobasicu, kratko popržiti, izvaditi i ostaviti pokriveno sa strane. Na preostalu masnoću staviti narezani luk i staklasto oko 2 minute miješajući pržiti. Dodati krumpir, narezani celerov korijen, listove lovora i nastaviti oko 2 minute pržiti. Zaliti juhom od povrća, pustiti da zakuha, zatim temperaturu smanjiti i poklopljeno na laganoj temperaturi 5 – 10 minuta kuhati (ovisi o vrsti krumpira).
Mrkvu dodati i nastaviti kuhati oko 10 minuta. Na kraju dodati kobasicu i pustiti da se u juhi kratko zagrije (1 – 2 minute). Juhu začiniti paprom i muškatnim oraščićem a po potrebi i solju.
Peršinove grančice oprati, listiće otkinuti i krupnije narezati. Kratko prije serviranja umiješati u juhu a po želji i posuti po juhi.
Savjet: Tko voli pikantniji okus u juhu može dodati i malo nasjeckane ljute papričice. Staviti zajedno s narezanim lukom pržiti.
Sastojci
- domaća, dimljena kobasica: 150 – 200 g
- luk: 2 srednje velike glavice
- krumpir: 700 g
- mrkva: 750 g
- celerov korijen: 150 g
- Zvijezda stolni margarin: 3 žlice
- juha od povrća: 1 l
- lovor: 2 lista
- sol, papar:
- muškatni oraščić: svježe nariban
- peršin: 6 grančica
- ljuta papričica (po želji): ½
0 komentari:
Objavi komentar