RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Gusta juha s mrkvom, krumpirom i kobasicom


 

Priprema

Zvijezda stolni margarin koristim jako dugo i uvijek se mora naći barem jedan u h ladnjaku. Margarin često koristim umjesto ulja jer daje gustoću i posebnu teksturu pa tako u ovom receptu kobasice pržim na margarinu. Nadam se da će Vam se juha svidjeti :-)
1 l vode zakuhati i od povrtne kocke napraviti juhu od povrća. Kobasicu oguliti i ukoso narezati na ploške širine ½ cm. Krumpir oguliti, oprati i na kocke veličine 1,5 cm narezati. Celerov korijen oguliti i narezati na kockice veličine 1 cm. Mrkvu oguliti, oprati i ukoso narezati na ploške širine ½ cm. Luk oguliti i sitno narezati.
U loncu zagrijati margarin, dodati kobasicu, kratko popržiti, izvaditi i ostaviti pokriveno sa strane. Na preostalu masnoću staviti narezani luk i staklasto oko 2 minute miješajući pržiti. Dodati krumpir, narezani celerov korijen, listove lovora i nastaviti oko 2 minute pržiti. Zaliti juhom od povrća, pustiti da zakuha, zatim temperaturu smanjiti i poklopljeno na laganoj temperaturi 5 – 10 minuta kuhati (ovisi o vrsti krumpira).
Mrkvu dodati i nastaviti kuhati oko 10 minuta. Na kraju dodati kobasicu i pustiti da se u juhi kratko zagrije (1 – 2 minute). Juhu začiniti paprom i muškatnim oraščićem a po potrebi i solju.
Peršinove grančice oprati, listiće otkinuti i krupnije narezati. Kratko prije serviranja umiješati u juhu a po želji i posuti po juhi.
Savjet: Tko voli pikantniji okus u juhu može dodati i malo nasjeckane ljute papričice. Staviti zajedno s narezanim lukom pržiti.



Sastojci

  • domaća, dimljena kobasica: 150 – 200 g
  • luk: 2 srednje velike glavice
  • krumpir: 700 g
  • mrkva: 750 g
  • celerov korijen: 150 g
  • Zvijezda stolni margarin: 3 žlice
  • juha od povrća: 1 l
  • lovor: 2 lista
  • sol, papar:
  • muškatni oraščić: svježe nariban
  • peršin: 6 grančica
  • ljuta papričica (po želji): ½

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar