Donosimo vam odličan jutarnji recept s tamnom čokoladom i kikirikijem. Naša Marija, inače autorica bloga Make it Healthy, pripremila je mini kuglofe koji će odlično prijati uz kavu ili čaj.
Trebat će vam:
Umutite jaje, agavu i kikiriki maslac. Ja sam korstila onaj sa
komadićima kikirikija, bez dodanih šećera.
Dodajte jogurt, sol i mlijeko.
Miksajte.
Za sam kraj dodajte brašna i prašak/sodu te zadnji puta miksajte kako bi dobro spojili sastojke.
Ja sam smjesu ulila u silikonske kalupiće za mini kuglofe, vi možete probati i sa kalpima za mafine.
Pecite na 180 C stupnjeva, cca 20-25 minuta. Smjesa ne smije biti ljepljiva iznutra.
U međuvremenu ogulite i očistite kikiriki. Neće vam ga trebati puno, recimo šaka-dvije.
Očišćeni kikiriki lagano tostirajte nasjeckajte na grubo.
Pečene kolačiće pustite minutu u kalupu pa izvadite stavite na hlađenje na rešetku.
Ispod rešetke možete staviti masni papir. Otopite čokoladu i kikiriki maslac, te prelijte po kolačima i ukrasite kikirikijem.
Ostavite da se kolači ohlade i preljev stisne!
A dobro, možete skrivečki uzeti jedan topli, dok se čokolada još cijedi... :P
Prepustite se jednom kolačiću onih dana kada vam to stvarno treba, a ostale podijelite sa svojima!
Trebat će vam:
- 1 jaje
- 80 g kikiriki maslaca
- 50 ml agavinog sirupa
- 3 žlice jogurta
- prstohvat himalajske soli
- 75 ml mlijeka
- 70 g integralnog pirovog brašna
- 60 g pirovog brašna
- 3/4 žličice praška za pecivo ili 1/2 žličice sode bikarbone
Preljev:
- 30 g kikiriki maslaca
- 60 g tamne čokolade (ja sam koristila 80% kakaa, ali možete i 70 %)
Posip:
- Oguljeni i očišćeni kikiriki, blago tostiran na tavici bez masnoće i nasjeckan na grubo
Ideju
za ove divne kolačiće sam dobila surfajući po
Pinterestu i zahvaljujući
Ireni koja je poslala recept za krofne sa kikiriki maslacem kada sam
bila domaćica u krugu igrice Ajme, koliko nas je! na temu kikiriki
maslac.
(http://sweetandsalty-irena.blogspot.com/2014/09/pecene-krofne-sa-kikiriki-puterom.html)
Sastojci za 5 mini kuglofa:
1 jaje
80 g kikiriki maslaca
50 ml agavinog sirupa
3 žlice jogurta
prstohvat himalajske soli
75 ml mlijeka
70 g integralnog pirovog brašna
60 g pirovog brašna
3/4 žličice praška za pecivo ili 1/2 žličice sode bikarbone
Preljev:
30 g kikiriki maslaca
60 g tamne čokolade (ja sam koristila 80% kakaa, ali možete i 70 %)
Posip:
Oguljeni i očišćeni kikiriki, blago tostiran na tavici bez masnoće i nasjeckan na grubo
Dodajte jogurt, sol i mlijeko.
Miksajte.
Za sam kraj dodajte brašna i prašak/sodu te zadnji puta miksajte kako bi dobro spojili sastojke.
Ja sam smjesu ulila u silikonske kalupiće za mini kuglofe, vi možete probati i sa kalpima za mafine.
Pecite na 180 C stupnjeva, cca 20-25 minuta. Smjesa ne smije biti ljepljiva iznutra.
U međuvremenu ogulite i očistite kikiriki. Neće vam ga trebati puno, recimo šaka-dvije.
Očišćeni kikiriki lagano tostirajte nasjeckajte na grubo.
Pečene kolačiće pustite minutu u kalupu pa izvadite stavite na hlađenje na rešetku.
Ispod rešetke možete staviti masni papir. Otopite čokoladu i kikiriki maslac, te prelijte po kolačima i ukrasite kikirikijem.
Ostavite da se kolači ohlade i preljev stisne!
A dobro, možete skrivečki uzeti jedan topli, dok se čokolada još cijedi... :P
Prepustite se jednom kolačiću onih dana kada vam to stvarno treba, a ostale podijelite sa svojima!
0 komentari:
Objavi komentar