RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Mini kuglofi sa kikiriki maslacem

Donosimo vam odličan jutarnji recept s tamnom čokoladom i kikirikijem. Naša Marija, inače autorica bloga Make it Healthy, pripremila je mini kuglofe koji će odlično prijati uz kavu ili čaj.
Trebat će vam: 
  • 1 jaje
  • 80 g kikiriki maslaca
  • 50 ml agavinog sirupa
  • 3 žlice jogurta
  • prstohvat himalajske soli
  • 75 ml mlijeka
  • 70 g integralnog pirovog brašna
  • 60 g pirovog brašna
  • 3/4 žličice praška za pecivo ili 1/2 žličice sode bikarbone
Preljev:
  • 30 g kikiriki maslaca
  • 60 g tamne čokolade (ja sam koristila 80% kakaa, ali možete i 70 %)
Posip:
  • Oguljeni i očišćeni kikiriki, blago tostiran na tavici bez masnoće i nasjeckan na grubo

Ideju za ove divne kolačiće sam dobila surfajući po Pinterestu i zahvaljujući Ireni koja je poslala recept za krofne sa kikiriki maslacem kada sam bila domaćica u krugu igrice Ajme, koliko nas je! na temu kikiriki maslac.
(http://sweetandsalty-irena.blogspot.com/2014/09/pecene-krofne-sa-kikiriki-puterom.html)

Sastojci za 5 mini kuglofa:

1 jaje
80 g kikiriki maslaca
50 ml agavinog sirupa
3 žlice jogurta
prstohvat himalajske soli
75 ml mlijeka
70 g integralnog pirovog brašna
60 g pirovog brašna
3/4 žličice praška za pecivo ili 1/2 žličice sode bikarbone

Preljev:

30 g kikiriki maslaca
60 g tamne čokolade (ja sam koristila 80% kakaa, ali možete i 70 %)

Posip:

Oguljeni i očišćeni kikiriki, blago tostiran na tavici bez masnoće i nasjeckan na grubo

  
Umutite jaje, agavu i kikiriki maslac. Ja sam korstila onaj sa komadićima kikirikija, bez dodanih šećera.
Dodajte jogurt, sol i mlijeko.
Miksajte.
Za sam kraj dodajte brašna i prašak/sodu te zadnji puta miksajte kako bi dobro spojili sastojke.
Ja sam smjesu ulila u silikonske kalupiće za mini kuglofe, vi možete probati i sa kalpima za mafine.

Pecite na 180 C stupnjeva, cca 20-25 minuta. Smjesa ne smije biti ljepljiva iznutra.

U međuvremenu ogulite i očistite kikiriki. Neće vam ga trebati puno, recimo šaka-dvije.
Očišćeni kikiriki lagano tostirajte nasjeckajte na grubo.

Pečene kolačiće pustite minutu u kalupu pa izvadite stavite na hlađenje na rešetku.
Ispod rešetke možete staviti masni papir. Otopite čokoladu i kikiriki maslac, te prelijte po kolačima i ukrasite kikirikijem. 
Ostavite da se kolači ohlade i preljev stisne!

A dobro, možete skrivečki uzeti jedan topli, dok se čokolada još cijedi... :P 

Prepustite se jednom kolačiću onih dana kada vam to stvarno treba, a ostale podijelite sa svojima!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar