Za marinadu: Od jaja, par kapi tabaska i mlijeka napraviti marinadu. Meso staviti u veću vrećicu za zamrzavanje, preliti mješavinom, vrećicu dobro zatvoriti i ostaviti najmanje 3 sata u hladnjaku. Još bolje je preko noći!
Za krem špinat: Smrznuti špinat staviti preko noći u hladnjak da se odmrzne. Luk i češnjak (odvojeno), sitno narezati. U loncu zagrijati maslac i ulje, dodati luk i pržiti dok luk ne omekša. Zatim dodati brašno i kratko, neprestano miješajući popržiti (bez boje). Dodati špinat, mlijeko, mješavinu začina i papar. Pustiti da zakuha, dodati sitno nasjeckani češnjak, temperaturu smanjiti te nastaviti kuhati. U toku kuhanja dodati i vrhnje za kuhanje. Ako je špinat jako krupan, usitnite ga u toku kuhanja sa električnim štapom. Što duže špinat kuha, kremastiji je. Po potrebi na kraju dodati sol (oprezno).
Za pire krumpir: Krumpir oguliti, oprati i izrezati na veće komade. Staviti u lonac, do pola naliti hladnom vodom i posoliti. Pustiti da zakuha, temperaturu smanjiti, poklopiti i nastaviti kuhati 20 – 30 minuta. Kuhani krumpir ocijediti, pustiti oko 5 minuta da para ispari, zatim dodati maslac i dobro izraditi. Mlijeko postepeno dodavati miješajući. Po potrebi naknadno dodati soli. Pećnicu uključiti na 220 °C i zajedno s posudom u koju ste stavili ulje zagrijati.
Za pohanje: Brašno, krušne mrvice, Corn Flakes i prašak za pecivo izmiješati. Meso izvaditi iz marinade, posoliti, uvaljati u mješavinu i staviti peći u pećnicu oko 30 minuta. U toku pečenja meso jednom preokrenuti. Servirati pohanu piletinu, krem špinat i pire krumpir na tople tanjure.
Savjet: Ako je špinat rijedak, razmutiti malo brašna i umiješati u špinat. Oprezno sa soli!
0 komentari:
Objavi komentar