RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Hrskava pohana piletina sa krem špinatom i pireom


 

Priprema

Pile izrezati na komade. Meso oprati posušiti, kožu odvojiti (po želji). Ja odvajam!
Za marinadu: Od jaja, par kapi tabaska i mlijeka napraviti marinadu. Meso staviti u veću vrećicu za zamrzavanje, preliti mješavinom, vrećicu dobro zatvoriti i ostaviti najmanje 3 sata u hladnjaku. Još bolje je preko noći!
Za krem špinat: Smrznuti špinat staviti preko noći u hladnjak da se odmrzne. Luk i češnjak (odvojeno), sitno narezati. U loncu zagrijati maslac i ulje, dodati luk i pržiti dok luk ne omekša. Zatim dodati brašno i kratko, neprestano miješajući popržiti (bez boje). Dodati špinat, mlijeko, mješavinu začina i papar. Pustiti da zakuha, dodati sitno nasjeckani češnjak, temperaturu smanjiti te nastaviti kuhati. U toku kuhanja dodati i vrhnje za kuhanje. Ako je špinat jako krupan, usitnite ga u toku kuhanja sa električnim štapom. Što duže špinat kuha, kremastiji je. Po potrebi na kraju dodati sol (oprezno).
Za pire krumpir: Krumpir oguliti, oprati i izrezati na veće komade. Staviti u lonac, do pola naliti hladnom vodom i posoliti. Pustiti da zakuha, temperaturu smanjiti, poklopiti i nastaviti kuhati 20 – 30 minuta. Kuhani krumpir ocijediti, pustiti oko 5 minuta da para ispari, zatim dodati maslac i dobro izraditi. Mlijeko postepeno dodavati miješajući. Po potrebi naknadno dodati soli. Pećnicu uključiti na 220 °C i zajedno s posudom u koju ste stavili ulje zagrijati.
Za pohanje: Brašno, krušne mrvice, Corn Flakes i prašak za pecivo izmiješati. Meso izvaditi iz marinade, posoliti, uvaljati u mješavinu i staviti peći u pećnicu oko 30 minuta. U toku pečenja meso jednom preokrenuti. Servirati pohanu piletinu, krem špinat i pire krumpir na tople tanjure.
Savjet: Ako je špinat rijedak, razmutiti malo brašna i umiješati u špinat. Oprezno sa soli!



Sastojci Za 4 osobe
 
  • 1 veće pile
  • 3 jaja
  • 50 ml mlijeka
  • par kapi tabasca (po želji)
 
  • 1 šalica brašna (šalica od crne kave)
  • 1 šalica krušnih mrvica
  • 1 šalica sitno izmrvljenog Corn Flakesa
  • 1 žlica praška za pecivo
 
  • oko 1 l ulja za prženje
 
Za krem špinat:
  • 1/2 kg smrznutog špinata
  • 1 srednje veliki luk
  • 2 - 3 češnja češnjaka
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice ulja
  • 1 1/2 - 2 žlice brašna (vrhom pune)
  • 1/2 žličice Vegete
  • sol
  • papar
  • 160 ml mlijeka
  • 100 ml vrhnja za kuhanje
  • po potrebi malo soli

Za pire krumpir:
  • 1,2 kg krumpira za pire
  • 1/2 žličice soli
  • 2 - 3 žlice maslaca
  • vrućeg mlijeka po potrebi

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar