Luk i češnjak očistiti, sitno nasjeckati i na dvije žlice zagrijanog ulja staklasto popržiti. Ostaviti da se ohladi. Meso, krušne mrvice, jaje, origano, timijan, ohlađeni luk i češnjak staviti u jednu posudu. Začiniti solju, paprom i mješavinom začina te izmiješati. Jedan list folije za očuvanje svježine staviti na radnu plohu, meso položiti, prekriti drugim listom folije i rastanjiti na debljinu oko 1 cm. Zatim meso izrezati na kockice veličine 1 cm.
2 žlice ulja zagrijati i meso popržiti. Krumpir i mrkvu oguliti, oprati i narezati na kockice veličine 1 cm. Tikvicu oprati (ne guliti!) i na kockice narezati. Mladi luk očistiti i ukoso na ploške veličine 1 cm narezati. Češnjak očistiti i na sitno nasjeckati. Rajčicu oprati i na kockice narezati. Crvenu, zelenu i žutu papriku očistiti i na kockice narezati. Na malo ulja, na srednjoj temperaturi narezani krumpir i mrkvu ispržiti. Zatim mladi luk, tikvicu i papriku. Krumpir i povrće mora biti fino mekano isprženo. Začiniti solju i paprom te izmiješati s poprženim mesom.
Pećnicu zagrijati na 180 °C. Dno lima za pečenje obložiti papirom. Jedan list tijesta za štrudlu premazati uljem, prekriti drugim listom, staviti 1/4 mješavine povrća i mesa, krajeve listova lijeve i desne strane 2 cm preklopiti prema unutra i štrudlu zamotati, odnosno motati kao sarmu. Tako postupati i sa ostatkom namirnica. Staviti peći 25 – 30 minuta. 5 minuta prije kraja pečenja premazati maslacem
Za salatu: Matovilac oprati i posušiti. Mladi luk očistiti i oprati, krastavac oguliti, rajčicu oprati, papriku očistiti i sve to narezati na kockice. Staviti u zdjelu za salatu i preliti preljevom za salatu. Posuti zrnima šipka.
Za preljev: Majonezu, jogurt ,kečap i mineralnu vodu izmiješati. Začiniti solju i paprom te salatu preliti.
0 komentari:
Objavi komentar