Priprema
Luk sitno narezati i na maslinovom ulju popržiti. Dodati pileće bijelo meso narezano na kockice i kratko popržiti. Mrkvu i krumpir dobro skuhati, vodu ocijediti i vilicom zgnječiti. Kada smo povrće pripremili uzmemo već posudu i u nju stavimo prethodno dobro izmrvljeni feta sir, poprženi luk s mesom, jaja, vrhnje (pavlaku), zgnječeni krumpir i mrkvu i navedene začine. Može se dodati još malo maslinovog ulja. Tko voli dodaje i ostale namirnice koje sam naveo (masline, kiseli krastavac, šunku ili slaninu).
Nadjev je gotov tijesto treba valjkom za tijesto rastanjiti i izrezati 6 kvadrata po bloku tijesta, što znači 12 kvadrata. Sad u svaki od tih kvadrata stavljati po 1 – 2 žlice nadjeva. Nadjev zatvaramo u tijestu, a tijesto formiramo u obliku trokuta. Krajeve tijesta treba dobro spojiti da nadjev ne iscuri. Na tepsiju postavljamo papir za pečenje i na njega slažemo trokute. Kada smo sve poslagali u tepsiju a bude ih 12, između svakog komada stavimo po malo margarina, da bi tijesto lijepo upilo u toku pečenja.
Trokute premazati jajima, može se posuti krupnom solju, sezamom ili posuti dimljenim sirom. Peče se u prethodno dobro zagrijanoj pećnici na 250 °C oko 20 minuta. Nakon 10minuta okrenuti tepsiju da se i druga strana dobro ispeče. Eto ja to tako u mojoj kuhinji. Pa prijatno Konstantin Matiz
0 komentari:
Objavi komentar