RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Improvizirana Grčka


Priprema

Recept poslao Konstantin Matiz
Luk sitno narezati i na maslinovom ulju popržiti. Dodati pileće bijelo meso narezano na kockice i kratko popržiti. Mrkvu i krumpir dobro skuhati, vodu ocijediti i vilicom zgnječiti. Kada smo povrće pripremili uzmemo već posudu i u nju stavimo prethodno dobro izmrvljeni feta sir, poprženi luk s mesom, jaja, vrhnje (pavlaku), zgnječeni krumpir i mrkvu i navedene začine. Može se dodati još malo maslinovog ulja. Tko voli dodaje i ostale namirnice koje sam naveo (masline, kiseli krastavac, šunku ili slaninu).
Nadjev je gotov tijesto treba valjkom za tijesto rastanjiti i izrezati 6 kvadrata po bloku tijesta, što znači 12 kvadrata. Sad u svaki od tih kvadrata stavljati po 1 – 2 žlice nadjeva. Nadjev zatvaramo u tijestu, a tijesto formiramo u obliku trokuta. Krajeve tijesta treba dobro spojiti da nadjev ne iscuri. Na tepsiju postavljamo papir za pečenje i na njega slažemo trokute. Kada smo sve poslagali u tepsiju a bude ih 12, između svakog komada stavimo po malo margarina, da bi tijesto lijepo upilo u toku pečenja.
Trokute premazati jajima, može se posuti krupnom solju, sezamom ili posuti dimljenim sirom. Peče se u prethodno dobro zagrijanoj pećnici na 250 °C oko 20 minuta. Nakon 10minuta okrenuti tepsiju da se i druga strana dobro ispeče. Eto ja to tako u mojoj kuhinji. Pa prijatno :) Konstantin Matiz


Sastojci Tijesto:
  • 1 pakovanje lisnatog tijesta (500 g)
Nadjev:
  • 2 jaja
  • 2 mrkve
  • 1 krumpir srednje veličine
  • 250 g feta sira
  • 2 žlice kiselog vrhnja (pavlake)
  • 200 g pilećeg bijelog mesa (prsa)
  • 1 veću glavicu luka
  • maslinovo ulje
  • masline (ne mora, a može)
  • kiseli krastavac
Začini: bosiljak, ružmarin, šafran, sol (malo jer je feta dosta slana), papar
  • šunka ili slanina po izboru

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar