Za kremu I: Gustin prvo dobro izmiješati sa šećerom. Postepeno mu dodavati 200 ml mlijeka neprestano miješajući. Preostalih 800 ml mlijeka na štednjaku zakuhati. Skloniti sa štednjaka, temperaturu smanjiti i u mlijeko umiješati mješavinu Gustina. Vratiti na štednjak i gusto skuhati (kao puding, oko 2 minute). Skloniti sa štednjaka i prozirnom folijom prekriti kremu (direktno na površinu). Na taj način se neće stvoriti korica na kremi! Kremu ostaviti da se potpuno ohladi.
Za kremu II: Čokoladu za kuhanje sitno narezati. Vrhnje za šlag dobro zagrijati (ne smije zakuhati!). Skloniti sa štednjaka i umiješati narezanu čokoladu. Miješati sve dok se čokolada ne otopi. Zatim ostaviti sa strane da se ohladi jer krema II ne smije biti vruća kad se bude prelijevala po kremi I. Maslac (sobne temperature) mikserom kremasto izraditi (oko 2 minute). Hladnu kremu od Gustina žlicu po žlicu dodavati maslacu neprestano mikserom miješajući.
Slaganje kolača: U dublji lim (oko 35 x 20 cm) poslagati petit keks i poprskati ga mlijekom (oko 100 ml). Na keks staviti bijelu kremu i fino izravnati. Zatim preliti tekućom kremom od čokolade i staviti u hladnjak (preko noći) da se kolač dobro ohladi i kreme stegnu.
Savjet: Umjesto petit keksa može se ispeći kao podloga biskvit (svijetli ili tamni).
Sastojci
- KREMA I:
- mlijeko: 1 litra
- škrobno brašno, Gustin: 12 žlica
- šećer: 8 žlica
- maslac ili margarin: 200 g
- KREMA II:
- vrhnje za šlag: 500 ml
- čokolada za kuhanje: 300 g
- petit keks:
0 komentari:
Objavi komentar