Žumanjke, šećer i vanilin šećer izmiksati te 15 – 20 minuta kuhati na pari da se malo zgusne te tu smjesu ohladimo. U ohlađenu smjesu dodati mascarpone te ponovo umutiti. Vrhnje za šlag mikserom čvrsto izraditi i dodati ga u smjesu te izmiješati. Ako ne koristite vrhnje za šlag već bjelanjke koji su ostali od jaja, izradite ih u čvrsti snijeg i kad ih dodajete u smjesu ne ih mikserom miksati već polako kuhačom dodavati i miješati.
Piškote umočiti u kavu koju smo skuhali i u nju dodali malo ruma te piškote poslagati u tacnu (jedan red), zatim stavimo pola kreme te iznad kreme ponovo poslažemo piškote koje smo umakali u kavu i na to ostatak smjese. Za dekoraciju pospemo kakao na smjesu i stavimo u hladnjak na hlađenje.
Sastojci
- jaja: 4
- šećer u prahu: 100 g
- vanilin šećer s okusom ruma: 1 vrećica
- mascarpone sir: 500 g
- vrhnje za šlag (ili 4 bjelanjka): 250 ml
- piškote: 2 pakovanja (oko 48 kom)
- cr na kava:
- rum:
- kakao:
0 komentari:
Objavi komentar