Mljeveno meso staviti u veću posudu, dodati mješavinu luka, češnjaka i slanine, ocijeđeni krumpir, mažuran te začiniti po potrebi dodatno solju i paprom. Masu vilicom dobro izmiješati. Posudu za pečenje (keramičku ili porculansku) maslacem namazati. Pećnicu zagrijati na 200 °C.
Polovice paprika napuniti mješavinom mljevenog mesa i krumpira te staviti peći oko 45 minuta. Zatim izvaditi iz pećnice i žličicom raspodijeliti kiselo vrhnje po nadjevu a vrhnje za kuhanje uliti u posudu za pečenje (između polovica paprika). Vratiti u pećnicu i nastaviti peći oko 15 – 20 minuta.
Izvaditi iz pećnice i poslužiti uz popečke od krumpira.
Za popečke od krumpira: Krumpir krupno naribati, dobro začiniti solju i paprom i ostaviti par minuta da odstoji. Zatim ocijediti i u tavicu s malo ulja stavljati hrpice krumpira. Vilicom oblikovati rubove i odozgor blago pritisnuti te hrskavo s obje strane na srednje jakoj temperaturi pržiti.
Sastojci
- mljeveno meso, miješano: 280 g
- dimljena mesnata slanina: 80 g
- luk: 1 veća glavica
- češnjak: 2 – 3 češnja
- ulje: 2 žlice
- krumpir, bijeli: 4 velika
- sol, papar:
- paprika, crvena: 4 velike
- mažuran suhi, mrvljeni: 2 – 3 žličice
- maslac: za mazanje posude
- kiselo vrhnje (20% m.m.): 200 g
- vrhnje za kuhanje: 200 ml
0 komentari:
Objavi komentar