RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Pečene paprike nadjevene krumpirom i mljevenim mesom uz popečke od krumpira


 

Priprema

Paprike oprati, prerezati po pola i sjeme odstraniti. Krumpir oguliti, oprati, posušiti i na ribež krupno naribati. Začiniti solju i paprom te ostaviti da odstoji 10 – 15 minuta. Luk, češnjak i dimljenu slaninu sitno narezati. U tavici zagrijati ulje, dodati narezani luk, češnjak i slaninu te na srednje jakoj temperaturi staklasto popržiti. Skloniti sa štednjaka i ostaviti da se ohladi.
Mljeveno meso staviti u veću posudu, dodati mješavinu luka, češnjaka i slanine, ocijeđeni krumpir, mažuran te začiniti po potrebi dodatno solju i paprom. Masu vilicom dobro izmiješati. Posudu za pečenje (keramičku ili porculansku) maslacem namazati. Pećnicu zagrijati na 200 °C.
Polovice paprika napuniti mješavinom mljevenog mesa i krumpira te staviti peći oko 45 minuta. Zatim izvaditi iz pećnice i žličicom raspodijeliti kiselo vrhnje po nadjevu a vrhnje za kuhanje uliti u posudu za pečenje (između polovica paprika). Vratiti u pećnicu i nastaviti peći oko 15 – 20 minuta.
Izvaditi iz pećnice i poslužiti uz popečke od krumpira.
Za popečke od krumpira: Krumpir krupno naribati, dobro začiniti solju i paprom i ostaviti par minuta da odstoji. Zatim ocijediti i u tavicu s malo ulja stavljati hrpice krumpira. Vilicom oblikovati rubove i odozgor blago pritisnuti te hrskavo s obje strane na srednje jakoj temperaturi pržiti.


Sastojci

  • mljeveno meso, miješano: 280 g
  • dimljena mesnata slanina: 80 g
  • luk: 1 veća glavica
  • češnjak: 2 – 3 češnja
  • ulje: 2 žlice
  • krumpir, bijeli: 4 velika
  • sol, papar:
  • paprika, crvena: 4 velike
  • mažuran suhi, mrvljeni: 2 – 3 žličice
  • maslac: za mazanje posude
  • kiselo vrhnje (20% m.m.): 200 g
  • vrhnje za kuhanje: 200 ml

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar