RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

URME PRELIVENE JAVOROM

18-urme-prelivene-javorom
Potrebno je: 150 g urmi, limun, 5 jaja, 750 g nemasnog krem sira, 200 g šlaga, 150 g šećera, 2 kesice pudinga od vanile, 175 g orašastih plodova po ukusu i 8 kašika javorovog sirupa.
Mikserom kremasto umutite žumanca, sir, rendanu limunovu koru, šlag, 75 g šećera, 2 kašike soka od limuna i puding pripremljen prema uputstvu na pakovanju. Dodajte seckane urme i čvrst sneg od belanaca koji ste izmiksali sa 75 g šećera. Sipajte u kalup i pecite u rerni na 175 stepeni oko 60 minuta. Orašaste plodove kratko ispržite u tiganju, sklonite s ringle, prelijte javorovim sirupom, a zatim preko ohlađene torte.
novosti.rs

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar