RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Čokoladne šnite s nougatom


 

Priprema

Kakao i brašno izmiješati. Marcipan s 80 g šećera umijesiti i dodati vodu. Marcipanu dodavati žumanjak, jedan po jedan, uz neprestano miješanje dok ne postane kremasto.
Bjelanjke s ostatkom šećera čvrsto ulupati. 1/3 bjelanjaka izmiješati sa smjesom od žumanjaka. Zatim dodati mješavinu brašna i kakaa, mljevene bademe i na kraju ostatak bjelanjaka. Sve to oprezno pjenačom izmiješati.
Dno lima za pečenje obložiti papirom, istresti tijesto, izravnati i peći oko 10 minuta na 200 °C. Pečeni biskvit zajedno s papirom izvući iz lima i ohladiti. Hladnom biskvitu oprezno odvojiti papir i izrezati po dužini na četiri jednaka dijela.
Margarin, rum, šećer u prahu i žumanjke kremasto izmiješati. Nougat naribati i postupno dodavati izmiješanoj smjesi uz stalno miješanje.
Svaki biskvit premazivati kremom i slagati jedan na drugi, lagano pritiskajući. Kremom izvana premazati kolač. Bademe zlatno – žuto propržiti.
Obje vrste čokolade zajedno s margarinom oprezno na laganoj vatri omekšati. Dodati ulje, izmiješati i kolač izvana premazati. Poprženim prutićima badema ukrasiti kolač.



Sastojci

  • TIJESTO:
  • kakao: 70 g
  • brašno: 85 g
  • marcipan: 80 g
  • šećer: 100 g
  • voda: 1 žlica
  • jaja: 8
  • mljeveni bademi: 80 g
  • KREMA:
  • margarin: 120 g
  • rum: 6 cl
  • šećer u prahu: 75 g
  • žumanjak: 3
  • nougat, tvrdi (krema od lješnjaka): 300 g
  • PRELJEV:
  • čokolada za kuhanje: 150 g
  • mliječna čokolada: 100 g
  • margarin: 150 g
  • ulje: 4 kapi
  • DEKORACIJA:
  • prutići narezanih badema: 30 g

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar