Kakao i brašno izmiješati. Marcipan s 80 g šećera umijesiti i dodati vodu. Marcipanu dodavati žumanjak, jedan po jedan, uz neprestano miješanje dok ne postane kremasto.
Bjelanjke s ostatkom šećera čvrsto ulupati. 1/3 bjelanjaka izmiješati sa smjesom od žumanjaka. Zatim dodati mješavinu brašna i kakaa, mljevene bademe i na kraju ostatak bjelanjaka. Sve to oprezno pjenačom izmiješati.
Dno lima za pečenje obložiti papirom, istresti tijesto, izravnati i peći oko 10 minuta na 200 °C. Pečeni biskvit zajedno s papirom izvući iz lima i ohladiti. Hladnom biskvitu oprezno odvojiti papir i izrezati po dužini na četiri jednaka dijela.
Margarin, rum, šećer u prahu i žumanjke kremasto izmiješati. Nougat naribati i postupno dodavati izmiješanoj smjesi uz stalno miješanje.
Svaki biskvit premazivati kremom i slagati jedan na drugi, lagano pritiskajući. Kremom izvana premazati kolač. Bademe zlatno – žuto propržiti.
Obje vrste čokolade zajedno s margarinom oprezno na laganoj vatri omekšati. Dodati ulje, izmiješati i kolač izvana premazati. Poprženim prutićima badema ukrasiti kolač.
Sastojci
- TIJESTO:
- kakao: 70 g
- brašno: 85 g
- marcipan: 80 g
- šećer: 100 g
- voda: 1 žlica
- jaja: 8
- mljeveni bademi: 80 g
- KREMA:
- margarin: 120 g
- rum: 6 cl
- šećer u prahu: 75 g
- žumanjak: 3
- nougat, tvrdi (krema od lješnjaka): 300 g
- PRELJEV:
- čokolada za kuhanje: 150 g
- mliječna čokolada: 100 g
- margarin: 150 g
- ulje: 4 kapi
- DEKORACIJA:
- prutići narezanih badema: 30 g
0 komentari:
Objavi komentar