Za biskvit od keksa: Otopiti maslac (ja to radim u mirkovalnoj na par sekundi), dodati 1 žlicu nutelle (koju ste odvojili od 750 g nutelle), pomiješati i dodati mljeveni petit keks, nisam sad točno u gram sigurna ali vidjet ćete i sami koliko vam je dovoljno da dobijete jednu finu povezanu smjesu, jer ostatak keksa ide u kremu. 350 g ukupno keksa i za kremu i za biskvit.
Smjesu utapkati dobro u posudu u kojoj ćete pripremiti kolač, moja je bila veličine 38 x25 cm.
Za kremu: Mikserom izmiješati mascarpone sir i šećer u prahu, dodati 750 g nutelle (tj.par grama manje zbog 1 žlice za biskvit), 80 g mljevenog keksa, odnosno ono što je ostalo. Istopiti 50 g čokolade za kuhanje (također u mirkovalnoj) i dodati u smjesu. Sve dobro s mikserom izmiješati. Preliti kremu preko biskvita od keksa.
Za ukrašavanje: Ja sam kupila gotove pečene i oguljene lješnjake, samo sam ih stavila u blender da ih malo usitni.
Posipati komadiće lješnjaka po kremi i malo bademovih listića. Staviti u hladnjak i za par sati uživajte!
Sastojci
- BISKVIT OD KEKSA:
- petit keks, mljeveni: 270 g
- maslac: 180 g
- nutella: 1 žlica (izdvojeno od 750g nutelle za kremu)
- KREMA:
- nutella: 750 g
- mascarpone sir: 900 g
- čokolada za kuhanje: 50 g
- šećer u prahu: 2 šalice
- petit keks, mljeveni: 80 g
- UKRAŠAVANJE:
- grubo mljeveni lješnjaci: 200 g
- listići badema: malo
0 komentari:
Objavi komentar