Luk i češnjak oguliti i sitno nasjeckati. Peršinove grančice oprati, posušiti i sitno nasjeckati. U tavici zagrijati 3 – 4 žlice ulja, dodati luk i češnjak te zlatno – smeđe popržiti. Dodati mljeveno meso i miješajući pržiti, sve dok meso ne promijeni boju. Nastojati u toku miješanja meso usitniti, da ne bi ostali veliki komadi. Skloniti sa štednjaka, dodati peršin te začiniti solju, paprom i Vegetom. Još jednom dobro izmiješati i ostaviti da se smjesa malo ohladi. Pećnicu zagrijati na 200 °C. Dno posude za pečenje blago premazati uljem i posuti krušnim mrvicama (da se krumpir ne bi za dno posude zalijepio).
Krumpir oguliti, oprati, posušiti i na tanke ploške narezati. Polovinu ploški krumpira posložiti na dno posude i začiniti solju i paprom. Mješavinom mesa prekriti krumpir i na kraju po mesu posložiti preostalu polovinu ploški krumpira. Krumpir posuti s malo soli, papra i poprskati s 3 – 4 žlice ulja. Posudu poklopiti i staviti u zagrijanu pećnicu da se peče oko 45 minuta.
Jaja vilicom dobro izraditi i izmiješati s vrhnjem za kuhanje i mlijekom. Začiniti solju i paprom. Nakon 45 minuta musaku izvaditi iz pećnice, ukloniti poklopac i vratiti ponovno u pećnicu oko 15-tak minuta, da bi krumpir gore dobio finu zlatno – smeđu boju. Zatim musaku preliti s mješavinom od jaja te nastaviti peći 5 – 8 minuta. Musaku izvaditi iz pećnice, ostaviti oko 5 minuta da miruje (zbog ljepšeg i lakšeg vađenja iz posude) i servirati.
Savjet: Ako nemate odgovarajuću posudu za pečenje s poklopcem, možete musaku prekriti aluminijskom folijom.
0 komentari:
Objavi komentar