RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Pita od zelja


Sastojci

Za kore:
500 g brašna
500 ml vode
5 kašika ulja
1 kašika sirćeta
1 kašičica soli
250 g putera

Za fil:
1 kg zelja
250 g sira
3 jaja
so

Priprema

1. Od brašna, mlake vode, ulja, sira i soli umestiti glatko testo i razviti u koru debljine prsta. Trećinom putera premazati testo, pa ga presaviti na pola, umotati u najlon foliju i ostaviti 20 minuta u frižideru. Postupak ponoviti još dva puta. Podeliti ga na dva dela. Veći deo rastanjiti, staviti u nauljeni okrugli pleh. Izvući ivice.
2.  Zelj oprati i blanširati kratko u ključaloj vodi. Iscediti ga, odseći drške, iseckati (ne mnogo sitno) i dodati jaja i izmrvljen sir. Sve izmešati i sipati u pleh. Preko staviti preostalo testo koje smo rastanjili. Krajeve spojiti sa krajevima od donje kore štipkajući testo. Premazati uljem i peći  na 200 °C oko 40 minuta.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar