RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Poljsko cveće





Za tamnu smesu:
  • 200 g šećera
  • 40 ml vode
  • 60 g čokolade
  • 200 g mlevenih oraha

Za svetlu smesu:
  • 120 g šećera
  • 20 ml vode
  • 120 mlevenog badema

I još treba:
  • 80 g raznobojnih žele bombona
  • 50 g crne čokolade
  • 50 b bele čokolade
  • 3 kašike ulja


Tamna smesa: Ušpinovati 200 g šećera sa 40 ml vode zatim dodati čokoladu i mlevene orahe. Promešati da se smesa izjednači.

Svetla smesa: Ušpinovati 120 g šećera sa 20 ml vode zatim dodati mlevene bademe.
U pleh veličine 20 x 30 cm sipati polovinu tamne smese i izravnati, zatim svetlu smesu a onda iseckane žele bombone. Na kraju staviti drugu polovinu tamne smese i izravnati. Posebno istopiti belu i crnu čokoladu sa jednom i po kašikom ulja. Naizmenično sipati preko kolača da se napravi mermerni preliv. Kolač ohladiti zatim iseći na kocke 3 x 3 cm.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar