Polovinu tijesta izliti u lim za pečenje, izravnati i staviti peći oko 15 minuta. Dok se biskvit peče oguliti marelice i prerezati ih po pola. Džem od marelica u zdjelici dobro izmiješati (zbog lakšeg premazivanja). Nakon 15 minuta biskvit izvaditi iz pećnice i temperaturu pećnice smanjiti na 175 °C. Biskvit izvaditi iz pećnice premazati džemom od marelica, posložiti marelice i prekriti ih preostalom polovinom tijesta. Vratiti u pećnicu i nastaviti peći daljnjih 30 minuta.
U to vrijeme izraditi bjelanjke s malo soli. Čvrstim bjelanjcima postepeno dodavati šećer i vanilin šećer, neprestano mikserom miješajući. Na kraju u snijeg od bjelanjaka umiješati sok od 1/2 limuna. Pečeni biskvit izvaditi iz pećnice, temperaturu smanjiti na 150 °C, na biskvit staviti snijeg od bjelanjaka, izravnati i vratiti u pećnicu da se suši oko 10 minuta, odnosno dok snijeg ne dobije zlatno – žutu boju.
Savjet: Umjesto marelica mogu se staviti breskve, trešnje, nektarine, višnje, samo treba kombinirati odgovarajući džem.
0 komentari:
Objavi komentar