RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Bronhi šnit torta

Bronhi torta Bronhi šnit tortaSastojci i priprema:
Fantasticna tortica po Minjinom receptu, prvenstveno me je izgled privukao ali kada sam probala ovu torticu odmah me je na prvu kupila…Za Uskrsnje praznike pravila sam tri kremasta kolaca, a moj dragi kaze da mu ovaj zauzima 1 mesto…..
Potrebno za koru:
  • 8 belanaca
  • prstohvat soli
  • 8 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 1 puna kašika gustina
  • 2 kašike kakaa
  • 2 kašičice sirćeta
Fil:
  • 500 ml mleka
  • 100 g bronhi bombona
  • 8 žumanaca
  • 2 pudinga od vanile
  • 120 ml slatke pavlake
  • 100 g margarina
  • 50 g čokolade
Priprema:
U 400 ml mleka staviti bronhi bombone. Na umerenoj temperaturi kuvati dok se bombone ne istope. Sjediniti žumanca, puding i mleko zatim sipati u mleko gde su se prethodno istopile bombone. Skuvati fil i ohladiti zatim dodati maslac, umutiti, a onda i slatku pavlaku koju smo prethodno umutili. Sve zajedno izmiksati. Fil podeliti na dva dela. U jedan deo dodati istopljenu čokoladu a drugi ostaviti u originalu.
Patišpanj pripremite tako što belanca umutite sa prstohvatom soli zatim postepeno dodate šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šam. Lagano umešati brašno i gustin a onda dodati i sirće i takođe lagano promešati. Smesu podeliti na dva dela. U jedan deo dodati kakao.
Pleh veličine 30 x 40 cm pokriti papirom za pečenje. Jednu smesu nanesite tačno na polovinu pleh zatim drugu smesu na ostatak pleha.
Peći na 180 °C 10-12 minuta ili zavisno od vaše rerne. Patišpanj ohladiti zatim ga podeliti na svetli i tamni deo a onda i njih iseći na pola tako da dobijete dva svetla dela dimenzija 10 x 30 cm i dva tamna dela 10 x 30 cm.
Na tacnu staviti prvo svetlu koru, zatim polovinu svetlog fila, onda tamnu koru, polovinu tamnog fila, zatim opet svetlu koru, svetli fil, tamnu koru i završiti tamnim filom. Ukrasiti rendanom cokoladom…
Prijatno!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar