RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Ruska Baklava


Ruska baklava Ruska BaklavaSastojci:
  • 2 jaja
  • 250 gr. secera
  • 250 ml. mlijeka
  • 250 ml. ulja
  • 250 gr. griza
  • 250 gr. mljevenih oraha
  • 250 gr. brasna
  • 1 prasak za pecivo
Agda:
  • 700 gr. secera
  • 800 ml. vode
Priprema:
Izmutite jaja i secer.
Dodajte ulje i mlijeko pa ponovo mutite.
Zatim dodajte griz i orahe pa izmjesajte.
Dodajte brasno i prasak za pecivo pa ponovo mjesajte.
Istresite u nauljenu tepsiju i pecite na 350F-180C dok nedobije finu boju.
Dok se tijesto pece skuhajte agdu .
Gotovu baklavu isjecite i zalite toplom agdom.
Kada baklava upije agdu isjecite je na kocke i posluzite.
Prijatno!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar