RSS

Kuhinjske čarolije, novi recepti, recepti koji su zapostavljeni obuhvatiti ćemo u ovoj grupi. Ja kao domaćica znam šta ponekad znači nedostatak ideje i stoga je grupi to cilj: Ponuditi one recepte koje imam u bilježnici i solidarisati se sa ostalim domaćicama, i onima koji istinski uživaju u Magijama kuhanja

Ruzica

Ružica RuzicaSastojci:
  • 120 gr. putera
  • 2 male soljice ulja
  • 2 jaja
  • 2 male soljice mlijeka
  • 1 kasika secera
  • 1 ipo kasika suhog kvasca
  • 500 gr. brasna
Fil:
  • 200 gr. mljeveni oraha
  • 1 kasika secera
Agda:
  • 700 gr. secera
  • 800 ml. vode
Priprema:
Prvo skuhajte agdu i maknite sa peci da se hladi.
Otopite puter, dodajte mu ulje, mlijeko, secer i jaja pa izmutite.
Dodajte brasno i kvasac pa zamjesite fino tijesto.
Prekrite tijesto i pustite da izraste.
Kad je tijesto izraslo istresite na pobrasnjenu povrsinu, primjesite i razvite ali ne previse tanko.
Orahe sameljite i pomjesajte sa secerom.
Orahe rasporedite preko razvijenog tijesta i smotajte sa obe strane do pola.
Rolne isjecite oko 2 prsta sirine i redajte u nauljenu tepsiju.
Pecite na 400F-200C dok ruzice ne budu gotove.
Gotove ruzice zalite prohladjenom agdom.
Prijatno!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

0 komentari:

Objavi komentar