Sastojci:
Priprema:
Lisnato tijesto razvaljaj na pobrasnavitoj dasci. Tepsiju na obrnutoj strani oblozi papirom za peci i ispeci obadvije kore.
Mlijeko stavi kuhati zumanjke odvoji od bjelanjaka. Zumanjke izradi sa secerom, dodaj brasno puding, vanilija secer i puding te sve zajedno sjedini. Smjesu ukuhaj u kipuce mlijeko. Smanji temperaturu kuhanja i kuhaj 10 do 12 minuta. Stalno mjesaj da ti fil ne zagori.
Bjelanjke izradi u cvrstu masu i postepeno dodaj u kuhanu kremu. Sve zajedno sjedini te pusti malo da se prohladi.
Prvi list od krempite oblozi sa cvrstim kalupom i istresi fil i poravnaj, slag u prahu izradi i premazi preko fila i poklopi sa drugom korom. Krempitu pusti u frizideru da se dobro ohladi gotovu pospi sa secerom u prahu.
Mlijeko stavi kuhati zumanjke odvoji od bjelanjaka. Zumanjke izradi sa secerom, dodaj brasno puding, vanilija secer i puding te sve zajedno sjedini. Smjesu ukuhaj u kipuce mlijeko. Smanji temperaturu kuhanja i kuhaj 10 do 12 minuta. Stalno mjesaj da ti fil ne zagori.
Bjelanjke izradi u cvrstu masu i postepeno dodaj u kuhanu kremu. Sve zajedno sjedini te pusti malo da se prohladi.
Prvi list od krempite oblozi sa cvrstim kalupom i istresi fil i poravnaj, slag u prahu izradi i premazi preko fila i poklopi sa drugom korom. Krempitu pusti u frizideru da se dobro ohladi gotovu pospi sa secerom u prahu.
Prijatno!
0 komentari:
Objavi komentar